Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Biologische productie in opmars

07-06-2012  · 1 reactie

Het aantal biologische agrarische bedrijven is in Nederland vorig jaar gestegen naar 1511.

Dat is een toename van 3,4 procent ten opzichte van 2010, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) en stichting Skal, die de certificering van biologische bedrijven uitvoert. De groei zal de komende jaren verder toenemen, omdat er momenteel 161 bedrijven in omschakeling zijn. Daaronder is een groot aantal melkveebedrijven. Vooral vanwege de grotere vraag naar biologische zuivelproducten lijkt omschakelen lucratief.

Biologische consumptie stijgt met 17,1 procent 

In 2011 steeg de consumptie van biologische producten in Nederland met 17,1 procent naar 881 miljoen euro. Nog nooit was de groei zo groot. Toch blijft het aandeel biologische producten in Nederlandse huishoudens met 2,7 procent nog achter vergeleken bij Duitsland (3,2%), Zwitserland (5,7%) en Denemarken (7,2%).

De Monitor Duurzaam Voedsel 2011 is een uitgave van het ministerie van EL&I. De hoofdstukken over biologische landbouw en voeding zijn hier te downloaden.

Stijgende vraag naar biologische melk zorgt voor toename van melkveebedrijven die omschakelen
Stijgende vraag naar biologische melk zorgt voor toename van melkveebedrijven die omschakelen

Terugschakeling

Ik las onlangs ergens dat de terugschakeling van BIO naar "normaal" ook elk jaar toeneemt. Maar daar wordt in bovenstaande artikel niet over bericht!
right