Sitemenu

woensdag 5 mei 2021
left
content-main-left

Nieuws

Vanaf heden zijn voederwaardeprijzen vrij toegankelijk op de websites van de Animal Sciences Group (ASG) en het Productschap Diervoeder (PDV).

De voederwaardeprijzen zijn de resultaten van het project ‘Voederwaarde Rundveeprijzen’. ASG berekent iedere vier weken de voederwaardeprijzen, VEM en DVE, op basis van actuele grondstofprijzen. Melkveehouders hebben een groeiende belangstelling voor vochtrijke en droge enkelvoudige voedermiddelen. Hierdoor neemt het belang van actuele voederwaardeprijzen sterk toe, omdat veehouders de energieprijs en de eiwittoeslagprijs gebruiken voor het maken van keuzes bij de voorziening in de nutriëntenbehoefte van hun vee.

 

Gratis downloaden

Omdat er grote vraag is uit de diervoeder- en veehouderijsector naar de voederwaardeprijzen financiert het PDV namens de Nederlandse diervoedersector het project. Hierdoor zijn de gegevens voor iedereen vrij beschikbaar. Aan de berekeningswijze veranderd niets. De Voederwaardeprijzen Rundvee kunt u gratis downloaden op de volgende sites: voederwaardeprijzen.nl, asg.wur.nl en pdv.nl.

Op drie websites zijn voederwaardeprijzen vrij in te zien
Op drie websites zijn voederwaardeprijzen vrij in te zien
right