Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Dirk-Jan Schoonman nieuwe voorzitter NMV

23-10-2012  · 1 reactie

Dirk-Jan Schoonman volgt Hans Geurts op als voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Melkveehouder Schoonman (50) uit Brummen was eerder al vicevoorzitter van de NMV.

Hans Geurts (45) nam tijdens de algemene ledenvergadering vorige week afscheid als voorzitter. De melkveehouder uit Veulen hanteerde de afgelopen drie jaar de voorzittershamer van de NMV. In totaal maakte hij acht jaar deel uit van het dagelijks bestuur. 

Eerlijke melkprijs

Geurts maakte zich onder andere sterk voor een eerlijke, kostendekkende melkprijs voor melkveehouders in Nederland en Europa. Ook vroeg hij aandacht voor de positie van collega’s buiten Europa die last hebben van te lage wereldmarktprijzen. Hij was verder betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van de European Milk Board (EMB), de Europese belangenorganisatie van melkveehouders.

Nieuwe leden dagelijks bestuur

Tijdens de ledenvergadering is niet alleen Schoonman benoemd, ook Geert Kroes (vicevoorzitter) en Tonny ten Vregelaar (penningmeester) maken nu deel uit van het dagelijks bestuur van de NMV. Schoonman neemt als voorzitter diverse portefeuilles onder zijn hoede, zoals mestbeleid/PAS, faunabeleid en zuivelbeleid.

Dirk-Jan Schoonman is de nieuwe voorzitter van de NMV (foto: NMV)
Dirk-Jan Schoonman is de nieuwe voorzitter van de NMV (foto: NMV)

Sieta

Hoe is het eigenlijk met Sieta, daar hoor ik ook al een tijdje niet veel meer van. Niet dat het er veel toe deed, maar ze gaf nog wel wat reuring.
right