Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Arla Foods gaat fuseren met de Duitse partij Hansa-Milch Mecklenburg-Holstein eG. De leden van beide zuivelcoöperaties stemden daarmee begin maart in.

Als de kartelautoriteiten hun goedkeuring verlenen, gaat de fusie met terugwerkende kracht in op 1 januari 2011. De Duitse poot van Arla behoudt een eigen identiteit die vormt krijgt onder de naam Hansa Arla Milch eG. Deze heeft eigen (Duitse) leden en krijgt een afvaardiging in de directie en ledenraad van Arla Foods.

Hogere melkprijs Duitse boeren

Met de fusie willen Arla en Hansa-Milch hun marktpositie versterken. De verwachting is dat de coöperatie aantrekkelijker wordt voor retailers dankzij het samenvoegen van de range aan zuivelproducten. 

Arla-directeur Peder Tuborgh verwacht dat de Duitse leveranciers een hogere melkprijs tegemoet kunnen zien. ‘In de afgelopen jaren was de prijs die Hansa-Milch betaalde altijd wat lager dan de prijs die wij betaalden. Dit betekent dat de leden van Hansa Arla Milch eG in de toekomst een hogere prijs kunnen verwachten.’

Hansa Arla Milch eG telt ongeveer 1200 leden in de deelstaten Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern. Arla Foods heeft in Scandinavië 7200 melkleveranciers.

Arla Foods versterkt positie op Duitse markt
Arla Foods versterkt positie op Duitse markt
right