Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Rode diesel wegbezuinigd

27-04-2012  · 11 reacties

Het lage accijnstarief op rode diesel wordt zo goed als zeker uiterlijk in 2013 afgeschaft. Dat blijkt uit het concept-stabiliteitsprogramma van minister De Jager, dat gisteren door een meerderheid van de Tweede Kamer is goedgekeurd.

De afschaffing van het lage accijnstarief is onderdeel van een fiscaal vergroeningspakket waarmee CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie het gebruik van fossiele brandstoffen zwaarder willen belasten. Het geld dat de accijnsverhoging oplevert, gebruiken de partijen als een van de maatregelen om het begrotingstekort mee op te lossen.

‘Pijnlijk’ en ‘ongelukkig’

LTO Nederland noemt het schappen van het accijnsvoordeel van rode diesel ‘pijnlijk’. Voorzitter Albert Jan Maat heeft aangegeven dat LTO zich zal inzetten voor een compensatiepakket en passende regelingen.

Ook NMV zegt in een eerste reactie ‘zeer ongelukkig’ te zijn met het voornemen van het kabinet. ‘Niet alleen de diesel die de melkveehouders zelf gebruiken wordt duurder, ook de loonwerkers zullen de gestegen kosten doorberekenen.’

De vijf partijen willen het gebruik van fossiele brandstoffen zwaarder belasten
De vijf partijen willen het gebruik van fossiele brandstoffen zwaarder belasten

weiden

De regering begint het ook te snappen, dag en nacht weiden zorgt voor minder inkuilen en bijvoeren en dus minder gerace met de trekker. Leuker voor de boer, leuker voor de koe, en nu ook nog leuker voor de portemonnee (en misschien ook nog wel leuker voor het milieu).

Belachelijke maatregel politiek is verantwoordelijk voor crisis

Omdat de politici wereldwijd in het verleden hebben verzuimd de banken en de financiele markten in toom te houden, moet Jan met de pet zo als altijd weer het gelach betalen. Is er dan niemand meer die eens achterom kijkt en analyseerd wat er allemaal hetzij wel of niet bewust is fout gedaan. Maak politici aansprakelijk voor hun daden en gooi ze in de bak als ze opzettelijk de boel verknald hebben om hun rijke vrienden en hun eigen bankrekeningen te spekken over de rug van de burgers. Meestal is een grote crisis van te voren bedackt/opgezet omdat er veel rijkelui van profiteren, net als van al die onnodige oorlogen. Mensen word toch eens wakker en informeer uzelf op het internet en niet via de vaak leugenachtige MSM propaganda. Veel succes !

tanken maar in belgie hoor

rode diessel las ik blijft bij de zuiderburen beschikbaar dus....................

wel ver rijden vanuit

wel ver rijden vanuit Noordholland.............

We moeten maar weer met de paarden het land op !

Als de diesel nog weer duurder wordt dan moeten de opbrengstprijzen ook omhoog om evenveel te verdienen. De politiek moet zorgen voor lastenverlaging ipv lastenverhoging. In Den Haag en Brussel lopen veel gasten rond die een gat in de hand hebben schijnbaar, het is water naar de zee dragen met die lui. Regeren is vooruitzien, elke onnozele die een beetje opgelet heeft tijdens de economie lessen wist dat het mis zou gaan. Geen woorden maar daden, lever zelf maar de helft van je salaris in, dan krijgen ze nog te veel voor wat ze presteren. Eerst de boel in het honderd laten lopen en dan op een ander zijn kosten de gaten weer dichten. Als boeren net zo zouden regeren als de politiek, dan waren ze al heel lang geleden failliet geweest.

Beste Klaas

Beste Klaas, klagen gaat je buitengewoon goed af, maar enig economisch realisme ontbreekt in hoge mate. Politici, of dat nu kabinetleden, kamerleden of ambtenaren in een sleutelpositie zijn staan op een loonlijst, ze worden dus niet persoonlijk wijzer, lees rijker, van hun politieke besluiten. Ik denk dat de gemiddelde politicus beter opgelet heeft tijdens zijn economielessen dan jij tijdens je lessen maatschappijleer. Melkveehouders zijn jaRenlang sterk in hun financiële positie beschermd door diezelfde politici die jij zo verguisd door kunstmatig hooggehouden melkprijzen en quota. Ik ben blij dat (democratisch gekozen) politici ons regeren, en niet zwaar gesubsidieerde boeren. Jouw bijdrages zitten tekstueel gelikt in elkaar, maar inhoudelijk is het een heleboel gespartel in het water zonder een meter vooruit te komen. Kies eens voor verdieping Klaas, in plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn als je niet werkelijk weet hoe het werkt!

Slaap lekker verder zou ik zeggen je weet niet beter.

Laten we elkaars mening respecteren, ik heb me aardig verdiept in de politiek, op internet staat aardig wat informatie die een hoop duidelijk maakt. Google maar eens op Bilderberg, new world order, joris demmink of infowars.com of spookje.nl of klokkenluideronline of chipshol of westenberg of kalbfleisch enz enz ook op boublog kun je veel info in het nederlands vinden waar je oren van gaan klapperen. De leugen regeert ik citeer: Zijne Koningklijke Hoogheid Beatrix Koningin der Nederlanden.
right