Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Vergrijzing in landbouw neemt toe

23-01-2013  · 3 reacties

De vergrijzing in de Nederlandse landbouw is in 2012 verder toegenomen. Vorig jaar was 21 procent van de agrarische bedrijfshoofden 65 jaar of ouder.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tien jaar geleden was 19 procent van de Nederlandse boeren 65 jaar of ouder, 25 jaar geleden lag dit aandeel nog maar op 13 procent.

Hobbybedrijf

Onder de 14.000 bedrijven die door 65-plussers worden gerund is een relatief groot aandeel hobbybedrijven, nuanceert het CBS. Meer dan de helft (56 procent) karakteriseert het bureau als hobbybedrijf.

Steeds meer 65-plussers staan aan het hoofd van een landbouwbedrijf
Steeds meer 65-plussers staan aan het hoofd van een landbouwbedrijf

je moet toch wat doen

Mensen blijven gewoon wat langer vitaal en omdat voor velen het niets doen ook snel gaat vervelen is een beetje boeren een mooie oplossing. Zonder stress een paar koeien houden bevalt me nu ook al goed, dus waarom niet na m'n 65e.

dat is bijvoorbeeld in denemarken vaak anders

daar verkoop je de tent als je t zat bent en gaat nog eens wat andere dingen ontdekken, waar je jezelf geen tijd voor hebt gegund ook in noordholland vaak vooral als er een opvolger is dan ontstaat dit patroon je moet alleen oppassen dat het geendoormodderen wordt......

slaaf

je moet gewoon zorgen dat je geen slaaf van je bedrijf wordt door te groot te groeien of teveel hypotheek te hebben. Dan heb je tijdens je leven genoeg tijd om leuke dingen ernaast te doen en hoef je niet tijdens je pensioen nog allerlei dingen in gaan halen. Dadelijk val je om op je 63e, ook lullig.
right