Sitemenu

maandag 8 maart 2021
left
content-main-left

Nieuws

'De laatste Friese koe.' Dat is de titel van een uitzending van het programma Andere Tijden dat zondag aandacht besteedt aan de holsteinisering.

In de jaren tachtig maakten de ooit zo bejubelde fh-koeien in rap tempo plaats voor Amerikaanse holsteins. In de uitzending komen onder oud-hoogleraar Rommert Politiek, Johan Wiersma van CRV en de veehouders George Ruijter en Dirk Endendijk aan het woord. De uitzending is op zondag 22 januari om 21.15 op Nederland 2.

In Andere Tijden aandacht voor de fh-koe die plaats maakte voor de Amerikaanse holsteins
In Andere Tijden aandacht voor de fh-koe die plaats maakte voor de Amerikaanse holsteins

beste FH koe

Wat een beste koe! Op haar kruisconstructie en exterieur is menig HF koe jaloers.........

andere tijden

Ik hoop dat het tv programma duidelijk maakt dat de huidige HF koe zijn oosprong heeft in NL. Anders wordt het weer een goed onderwerp voor de partij voor dieren.

het wordt echt uit t oude boekje

rommert politiek oud professor senator anne oosterbaan,de top friese paardenfokker anno 2012 en george ruyter in de hoofdrollen,de laatste wiens woudhoevestal verweg de meest invloedrijke in ons land is heeft uiteindelijk de meeste positieve invloed gehad in de hele zwartbontwereld met preferente stieren in denemarken, engeland, zuid afrika en ons eigen kikkerlandje oa de snelle suksesvolle inzet van hokstein friesians heeft de woudhoeve zijn lijdende positie steeds weten te handhaven tot het trieste einde om gezondheidsredenen met een boelhuis; de partij voor dieren heeft daar niks mee te maken en daar ook geen invloed op gehad verdere opnames oa in de vastzetstal van dirk endendijk's rivellinostal en cono voorzitter klaas en diens zoon mark sluis uit hem, die altijd tussen beroemde stallen als zonnehoeve, blokland en hoeve de buurt gewoond hebben , maar als een van de weinigen een moderne veehouderij hebben ,waar nog gemolken wordt....

dat klinkt beter dus

dat klinkt beter dus eigenlijk niet eens de echte weg die de nederlandse koe gemaakt heeft !!!

koe op foto

Deze koe is een Jacob 8 uit een Berkmeer Bas 99. Er wordt op het bedrijf waar deze koe vandaan komt bijna uitsluitend FH-koeien met een melkrobot gemolken.
right