Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Onderzoek naar relatie melk en reuma

29-11-2012  · 3 reacties

Het drinken van koemelk kan te maken hebben met het ontstaan van reuma, vermoedt een onderzoeker. Het Reumafonds geeft een bijdrage om dit komende twee jaar verder te onderzoeken.

Fons van de Loo, moleculair bioloog, vermoedt dat koemelk een rol speelt bij het ontstaan van reumatoïde artritis (RA), een bepaalde vorm van reuma. De onderzoeker van de afdeling Reumatologie aan het UMC St. Radboud in Nijmegen zag dat bij volken die geen koemelk drinken, RA minder voorkomt.

 

Celdeeltjes in melk

In melk zitten kleine celdeeltjes, exosomen, en celblaasjes van de koe. Van de Loo wil onderzoeken of die deeltjes het afweersysteem ontregelen en op die manier de ontstekingen bij RA gaande houden. Ook wil hij onderzoeken of hij de deeltjes kan ‘programmeren’ en daarmee een voedingssupplement kan maken ter behandeling van reuma.

 

Niet stoppen met melk drinken

Van de Loo vermoedt dat de celdeeltjes in de melk de mens gevoeliger kunnen maken voor RA. Het is niet zo dat de melk de ziekte veroorzaakt. Hij geeft aan dat mensen niet ineens moeten stoppen met het drinken van melk.

Onderzoek moet uitwijzen of melk een rol speelt bij het ontstaan van reuma
Onderzoek moet uitwijzen of melk een rol speelt bij het ontstaan van reuma

melk

vroeger zei men drink melk het is gezond,men kon dan soja mais graan daarvoor gebruiken,nu zegt men gebruik graan mais soja groenten fruit rechtstreeks voor menselijke consumptie dat is pas gezond,dus zal in de toekomst weining graan soja gebruikt worden om melk te produceren,omdat zoiets niet meer rendabel kan zijn

Melk

Ik "vermoedt" dat er ook andere dingen meespelen.

Niet melk maar Coca Cola geeft 24 uur na drinken pijn

Aan melk producenten. Niet Melk, Maar CocaCola geeft 24 uur na drinken pijn bij RA patienten. Probeer maar bij RA patienten. Die Cocacola drinken, en vraag na 24 uur, hoe erg de pijn is. BINGO Melkdrinker
right