Sitemenu

dinsdag 2 maart 2021
left
content-main-left

Nieuws

Tijdens het officiële bezoek aan Brazilië brachten kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima dinsdag een bezoek aan CRV Lagoa.

Het bezoek aan CRV Lagoa maakt deel uit van een economische missie van het Nederlandse bedrijfsleven aan Brazilië om de economische betrekkingen tussen Nederland en Brazilië te versterken. Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima reizen mee met deze missie en bezoeken Nederlandse bedrijven die actief zijn in Brazilië.

Rondleiding

Op CRV Lagoa kregen kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima een rondleiding over het ki-complex. Getooid in witte jassen en overschoenen was het paar 'live' aanwezig bij de dekking van een stier voor het winnen van sperma.

Eredeken

Hoogtepunt van het bezoek vormde het eren van twee topstieren van CRV Lagoa. De kroonprins legde nelorestier Backup, die al meer dan 600.000 doses sperma produceerde, persoonlijk een eredeken op en ontving een beeldje van de stier. Prinses Máxima ontving een beeldje van Napolitano, recordhouder op het gebied van spermaverkoop van tropische rassen bij CRV Lagoa.

Verheugd

CRV was verheugd over het koninklijk bezoek. 'Het toont de waarde van CRV in de verschillende delen van de wereld en vooral in Brazilië, waar de organisatie marktleider is in diergenetica', vertelde directeur van CRV Lagoa Vladimir Walk.

 

Het kroonprinselijk paar kreeg op CRV Lagoa een uitgebreide rondleiding
Het kroonprinselijk paar kreeg op CRV Lagoa een uitgebreide rondleiding
right