Sitemenu

donderdag 11 augustus 2022
left
content-main-left

Nieuws

Voorlopig geen verbod op kloonvlees in EU

29-03-2011  · 2 reacties

In de Europese Unie komt er voorlopig geen verbod op producten van gekloonde dieren en hun nakomelingen. Afgelopen nacht mislukte de onderhandelingsronde tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de EU-lidstaten over het verbieden of reguleren van producten van gekloonde dieren of hun nakomelingen.

Volgens het Europees Parlement mag voedsel van gekloonde dieren niet op de markt komen en moet het gebruik van kloontechnologie voor voedselproductie geweerd worden uit de EU.

Maar de lidstaten en de Commissie steunen niet een verbod op voedsel van nakomelingen van gekloonde dieren. Volgens het Europees Parlement heeft een verbod dan weinig zin, omdat juist de nakomelingen van kloondieren worden gebruikt voor de voedselproductie.

Geen wetgeving

Er bestaan momenteel nog geen specifieke regels voor de productie van voedsel afkomstig van gekloonde dieren en dat zal er na de mislukte gesprekken voorlopig zo blijven. Ook voor voedsel dat geproduceerd is met behulp van nanotechnologie komt er vooralsnog geen wetgeving.

Er bestaat nog geen regelgeving voor de productie van voedsel afkomstig van gekloonde dieren
Er bestaat nog geen regelgeving voor de productie van voedsel afkomstig van gekloonde dieren
right