Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

In de provincie Overijssel krijgen 115 agrarische bedrijven subsidie om, in ruil voor asbestsanering, in totaal 14.500 zonnepanelen te installeren.

De subsidieregeling is het vervolg op het project 'Asbest van het dak, energie in het bedrijf' dat in 2010 werd uitgevoerd door de provincie Overijssel. De optie om asbest te saneren in ruil voor zonnepanelen kon toen al op veel belangstelling rekenen. Overijssel stelt 3,5 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling.

Eigen energievoorziening

De nog aan te brengen zonnepanelen leveren gezamenlijk 3,4 miljoen Watt-piek aan nieuwe energie. De deelnemende agrarische bedrijven voorzien hierdoor gemiddeld voor 57 procent in het eigen energiegebruik en zouden bovendien 850 huishoudens van energie kunnen voorzien. Door zelf energie op te wekken realiseren de bedrijven een gezamenlijke CO2-besparing van 1440 ton per jaar.

Agrarische bedrijven in Overijssel verruilen asbest voor zonnepanelen
Agrarische bedrijven in Overijssel verruilen asbest voor zonnepanelen

Subsidie op zonnepanelen

Beste mevrouw, meneer, Kunt u mij aangeven wat er op het gebied van subsidies op zonnepanelen op dit moment nog actueel is? Ik las over het zonnepanelen i.p.v. asbest-project. Is dit nog actueel? Zijn er andere subsidies voor een landbouwer die zonnepanelen wil plaatsen? Vriendelijke groeten, Terence Baf 06-10499900

Zonnepanelen

Geachte Terence, Heeft u al reactie gehad over de zonnepanelen? Ik kan u eventueel welhelpen met dit onderwerp.. Mvg Peter Govaers
right