Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Landbouwminister Gerda Verburg stelt ruim drie miljoen euro beschikbaar voor ondernemers met ideeën om de voedselverspilling in Nederland te verminderen.

Zeker 30 tot 50 procent van het voedsel in Nederland dat geschikt is voor menselijke consumptie wordt nu niet opgegeten. Het wordt weggegooid of gaat verloren tijdens opslag, transport, verwerking of verkoop.

Het budget voor vermindering van voedselverspilling komt uit de zogeheten SBIR-aanbesteding van Agentschap NL en bedraagt in totaal 3,15 miljoen euro. Met het geld kunnen ondernemers de haalbaarheid en ontwikkeling van hun innovatie financieren. Het vermarkten van het idee betaalt de overheid niet, daar moet de ondernemer zelf voor zorgen. Tot en met 25 oktober kunnen ondernemers hun voorstellen indienen bij Agentschap NL.

Een groot deel van het voedsel in Nederland wordt weggegooid of gaat verloren
Een groot deel van het voedsel in Nederland wordt weggegooid of gaat verloren
right