Sitemenu

zaterdag 23 januari 2021
left
content-main-left

Nieuws

Afgelopen week heeft Slow Food, de internationale organisatie voor ecogastronomie, het brandrode rund, de blaarkop en de Friese roodbonte toegevoegd aan de lijst van de Ark van de Smaak.

Slow Food-producten kenmerken zich doordat ze verbonden zijn aan een streek en worden geproduceerd in kleine hoeveelheden. De producten moeten 'lekker, puur en eerlijk' zijn. In de Ark van de Smaak verzamelt Slow Food producten die in de vergetelheid dreigen te raken, of afkomstig zijn van rassen die met uitsterven worden bedreigd. Zo werd afgelopen week tijdens de biologische vakbeurs Biovak in Zwolle voor het eerst Brandrode Boerenkaas gepresenteerd. Deze boerenkaas is geproduceerd van melk uitsluitend afkomstig van het brandrode rund.

De blaarkop wordt gebruikt voor zijn vlees en de Leidse sleutelkaas en Leidse boter. Het Friese roodbont vooralsnog uitsluitend voor zijn vlees; zie www.slowfood.nl.

De blaarkop staat nu ook op de internationale lijst van Slow Food
De blaarkop staat nu ook op de internationale lijst van Slow Food
right