Sitemenu

maandag 10 mei 2021
left
content-main-left

Nieuws

Veehouders plaatsen mengvoerbedrijf Booijink met een 8,2 op de eerste plaats in het klanttevredenheidsonderzoek naar adviseurs van bedrijven. PPP Agro-Advies is de opvallende nieuwe binnenkomer die meteen op plek zeven terechtkomt. Marketingbureau AgriDirect en V-focus ondervroegen 3000 veehouders, waaronder 2000 rundveehouders.

De gemiddelde score van de veertig bedrijven bedraagt een 7,4. Het uiteindelijke cijfer voor advies is het gemiddelde van een cijfer voor 'algemene waardering' en 'aanbeveling'. Voor algemene waardering bereikte Booijink plek één. Arkervaart-Twente had de hoogste score voor aanbeveling. De grootste daler op de eindscorelijst was Rijnvallei, dat daalde van plek zeven vorig jaar naar de vierentwintigste dit jaar.

Voerspecialist wint terrein

Ondernemers verkiezen in tijden van economische malaise een adviseur die het financiële resultaat in de adviezen betrekt en gespecialiseerde kennis hebben. Waren vorig jaar de verschillen tussen voeradviseurs en dierenartsen minimaal, dit jaar lopen de voervoorlichters op de dierenartsen uit. 33,3 procent van alle veehouders ziet de voervoorlichter als de belangrijkste adviseur voor het bedrijf.

GD verzilvert niet maximaal

Onderin de top 40 staat 'nieuwkomer' Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) op plek 33. Ondanks dat de cijferreeks van 6,7 tot 7,3 er redelijk uitziet, is bijna 30 procent van de veehouders niet een tevreden klant. Daarmee heeft de GD het hoogste aantal niet tevreden klanten in de top 40.

Top 10 adviesbedrijven in de veehouderij
Top 10 adviesbedrijven in de veehouderij
right