Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Biologisch goed voor gezondheid

12-08-2009  · 1 reactie

Biologische voeding speelt een rol bij de bescherming tegen allergische klachten en de opbouw van het immuunsysteem. Dat blijkt uit literatuuronderzoek van het Louis Bolk Instituut en Rikilt. Uit het onderzoek blijkt ook dat biologische melkproducten een hoger gehalte aan omega-3 en CLA-vetzuren bevatten dan gangbare melkproducten.

Kwaliteit dierlijke producten

Het hogere gehalte aan omega-3 en CLA-vetzuren in melk lijkt samen te hangen met het type voer, met name het aandeel vers gras. Daarnaast bevatten biologische melkproducten een hoger gehalte aan vitamine E en beta-caroteen dan intensief geproduceerde gangbare melkproducten.

Gezondheid

Biologische voeding kan mogelijk een rol spelen bij de bescherming tegen allergische klachten of bij de goede opbouw van het immuunsysteem. Studies moeten deze conclusie nog bevestigen.
Meer onderzoek moet nog uitwijzen dat dieren en mensen die biologische eten een licht verhoogde vruchtbaarheid hebben. Tevens zijn er aanwijzingen dat de consumptie van biologische voeding een relatie heeft met een lager lichaamsgewicht en een lager risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker.

Vers gras zorgt voor hoger gehalte omega-3 en CLA-vetzuren
Vers gras zorgt voor hoger gehalte omega-3 en CLA-vetzuren

onderzoeksvorm

Literatuuronderzoek is interessant, maar de resultaten zijn wel erg afhankelijk van de gebruikte bronnen. Het was wel aardig geweest als er direct een praktijkonderzioek aan was gekoppeld om conclusies uit het literatuuronderzoek te staven.
right