Sitemenu

zaterdag 6 maart 2021
left
content-main-left

Nieuws

De Nederlander Joris Baecke uit Nieuw-Namen (Zeeuws Vlaanderen) is unaniem tot nieuwe voorzitter van de Europese overkoepelende organisatie voor agrarische jongeren (CEJA) gekozen.

Hoewel er geen melkveehouder in het nieuwe bestuur plaatsneemt, verzekert akkerbouwer Baecke dat de belangen van de melkveehouderij door input van 27 lidorganisaties goed op de kaart staat. Baecke: ‘Ik weet heel goed weet wat de belangen voor de Nederlandse melkveehouderij zijn.’

De speerpunten voor de komende jaren zijn de budgetdiscussie van het gemeenschappelijke landbouwbeleid zodat hierin ook rekening met de jongeren wordt gehouden en wij volgen het Europese landbouwbeleid op de voet. Bovendien wil de CEJA het aantal lid-organisaties op peil houden, en nog liever laten groeien. Baecke is sinds Jan van Noord die in 1967-1969 de voorzittershamer hanteerde weer de eerste Nederlander.

Donato Fanelli (wijnproducent in Italië), Ingrid Petterson (akkerbouwer en werkzaam in de varkenshouderij in Zweden), Rok Sedminek (stierenmester en renpaardenfokker in Slovenië) en Julien Valentin (akkerbouwer in Frankrijk) zijn de vice-voorzitters.

Joris Baecke is de nieuwe voorzitter van de CEJA
Joris Baecke is de nieuwe voorzitter van de CEJA
right