Sitemenu

woensdag 20 oktober 2021
left
content-main-left

Nieuws

Zwitserse roodbonten bezetten EK-podium

02-03-2013  · 1 reactie

De Zwitserse Suard Jordan Irene is de nieuwe Europees kampioen roodbont. De vijf keer gekalfde, acht jaar oude Jordandochter van de broers Schrago uit Middes won eerst de seniortitel en greep vervolgens het algemeen kampioenschap.

Nog een Jordandochter

Irene kreeg bij de senioren de meeste concurrentie van landgenote En Soussat Jordan Doucette, ook een Jordandochter, van Pierre-Alain Suchet uit Farvagny. Met haar negen jaar en zeven kalvingen was Doucette de oudste roodbonte deelneemster in Fribourg.

Ook bij de junioren bezetten Zwitserse koeien het podium. Ralstormdochter Yerly Ralstorm Gémina van Everdes Holstein uit Echarlens pakte het goud vóór Plattery Savard Rénita (v. Savard) van Christian Menoud uit Romanens.

Derde plek voor Paris

De Nederlandse roodbonten moesten genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Paris (v. Rustler) van Gerrit-Jan Klein Teselink uit Harfsen leverde met een derde plek in de oudste rubriek – die zeven deelnemers telde – de beste prestatie.

Zeedieker Roseanna (v. Advent) van Jacob Wijnker en Ina van Ark uit Avenhorn en Barendonk Brasilera 12 (v. Classic) van de familie Hermanussen uit Beers kwamen beide uit in de rubriek tweedekalfskoeien, die veertien dieren telde. Ze eindigden naast elkaar op achtereenvolgens plek acht en negen.

Lonia op zeven

In de rubriek vaarzen in Fribourg bezette Tequiladochter JU Lonia 154 van Johan Uenk uit Nijbroek plek zeven. In totaal kwamen twaalf roodbontvaarzen in de ring.

Uitslag

Bekijk hier de volledige uitslag.

Zwitserse Suard Jordan Irene wint EK-titel in Fribourg (archieffoto)
Zwitserse Suard Jordan Irene wint EK-titel in Fribourg (archieffoto)

Prachtig voor Nederland

Gefeliciteerd allemaal! Mooi resultaat voor Nederland. "Lonia" Super, daar mag de boer trots op zijn. Een goede terug reis voor mens en dier.
right