Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

De veertiende Wintershow Zwolle die voor aanstaande woensdag 27 maart op het programma stond, gaat niet door.

Dat heeft het bestuur zojuist besloten. Aanleiding is de ernstige uitbraak van bvd-type 2 die sinds eind vorige week in Nederland is vastgesteld. ‘Binnen ons inzendersgebied liggen twee vleeskalverenbedrijven met een zeer ernstige bvd-uitbraak met massale sterfte’, vertelt voorzitter Albert Prins. ‘Het is daarom onverantwoord om het vee van zoveel leden op het spel te zetten.’ Wintershow Zwolle was met ruim 230 aangemelde koeien de grootste regionale winterkeuring.

Vanuit Duitsland

Eind vorige week meldde de Gezondheidsdienst voor Dieren dat op enkele vleeskalverbedrijven een grote bvd-uitbraak was vastgesteld. Op de betreffende bedrijven was sprake van een zeer ernstig ziektebeeld waarbij tot veertig procent van de dieren stierf. Op één bedrijf is bvd type 2 inmiddels vastgesteld. Het type waart ook rond in Duitsland en is vanaf daar waarschijnlijk Nederland binnengekomen.

Voor Wintershow Zwolle waren ruim 230 dieren aangemeld
Voor Wintershow Zwolle waren ruim 230 dieren aangemeld

jammer

jammer vanmorgen net de laatste koe klaar gemaakt maar een juiste keuze gemaakt

Goede beslissing

Goede beslissing maar gaat de wintershow op een later moment alsnog plaats vinden?

vrouwenveebeoordelen uitgesteld

Ook het vrouwenveebeoordelen op 6 april in Vaassen is afgelast vanwege deze reden. We hopen de wedstrijd later dit jaar wel te kunnen organiseren.

besmettelijke veeziekte

Het gesleep met kalveren uit het buitenland brengt voor de zoveelste keer ellende met zich mee ! Oplossing is verbieden die handel.

BVD

Had ik laatst toch een verhaal gelezen over IBR en BVD Conclusie was dat wij in Nederland hopeloos achter lagen op het gebied van dier gezondheid !! De om ons heen liggende buurlanden waren veel verder op dat gebied!!Nou dat blijkt!! Als we de ziektes nog niet buiten ons land kunnen houden "word het nog een lange weg te gaan . Op weg naar IBR en BVD vrij
right