Sitemenu

donderdag 15 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Spanje heeft de competitie van de zwartbonte landengroepen op het EK gewonnen. Zwitserland had bij roodbont de fraaiste landencollectie.

De Spaanse equipe was nipt te sterk voor de zwartbonte landengroep uit Zwitserland. Het brons was een prooi voor de Duitse zwartbontgroep, die daarvoor het Italiaanse viertal van zich af moest schudden.

Zwitserse overmacht

Met vier roodbontkampioenes op het EK lag de Zwitserse winst in de roodbonte landencompetitie voor de hand. De fraaie roodbonte Zwitsers waren duidelijk een maatje te groot voor de collecties uit respectievelijk Duitsland, Italie en Frankrijk.

Landencompetitie zwartbont in actie op het EK
Landencompetitie zwartbont in actie op het EK

landenwedstrijd

Fantastisch! Wat een koeien... hmmzzz, maar waar waren België en Nederland met hun landengroep Roodbont ?? héél jammer...

landengroep

Beste meneer R, Nederland had 3roodbonte dieren bij en Belgie maar 1roodbonte Beetje moeilijk dus om een groep te zetten lijkt me.

Vier dieren

Nederland had vier roodbonte dieren Roy, super goed opgelet!

weinig nieuwswaarde

als polen en tsjechie groepjes kunnen maken kunnen wij dat ook maar het is nu veel te laat daar weer over te gaan zeuren m.i.

landenwedstrijden

Dat is juist mijn kritiek.. vééél te weinig roodbonten en zwartbonten voor beide landen ingestuurd! Dit is niet meer zoals Agribex in Brussel... heel jammer. Vroeger waren er trouwens méér landen bij roodbont ook die meededen... Beide landen (NL en BE) zouden de volgende editie evenveel koeien moeten insturen zoals vroeger voor zowel roodbont of zwartbont, zeker 10 stuks voor elk kleur... en liefst terug in Brussel :p.....;-) Maar wel héél véél kwaliteit zo te zien... wat een koeien en wat een uiers... super!
right