Sitemenu

zaterdag 23 oktober 2021
left
content-main-left

Nieuws

Tijdens de provinciale wintershow van Flevoland in Dronten was Sundancedochter Gansey’s Clara 10 de grote winnaar. De roodbonte pupil van Rudi Menkveld en Ilona de Haan uit Zeewolde won overtuigend het algemeen kampioenschap. Het publiek was het met de vakjury eens en koos Clara ook tot publiekskampioene.

Eerder op de dag won Clara de titel in de middenklasse en versloeg daarbij oude bekende Dellia 3 van Piet Vermeij en Rindert van de Brake uit Almere. Vorig jaar waren de rollen van Dellia en Clara precies omgedraaid.

Van 1b naar kampioene

Ook bij de vaarzen was roodbontbloed succesvol. De zwartbonte dochter VVH Carolien 24 van de roodbonte stier Curtis van Van Veelen Holsteins uit Biddinghuizen werd kampioene. Ze troefde de rode Tollebeke Bep 44 (v. Jotan) van maatschap Ruijter uit Urk af.

In de oudste leeftijdscategorie deed VVH Flower, de algemeen kampioene van vorig jaar, opnieuw een gooi naar de prijzen. De oudmelkte Shottledochter had met Riebeeck Ida 751 (v. Olympic) van Jos Ruijter uit Ens echter een horde te veel op haar pad. Ida, die in de rubriek nog op 1b eindigde, veroverde het goud bij de senioren en kreeg Flower aan haar zijde.

Gansey’s Clara 10 (v. Sundance), algemeen en publiekskampioene in Dronten
Gansey’s Clara 10 (v. Sundance), algemeen en publiekskampioene in Dronten
right