Sitemenu

zaterdag 17 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Ook Avondbloesemshow afgelast om bvd

02-04-2013  · 1 reactie

Het bestuur van Fokkersclub Midden Betuwe heeft besloten de Avondbloesemshow van aanstaande vrijdagavond af te lassen.

De organisatie van de jaarlijkse avondkeuring in Zoelen heeft dit besluit genomen omdat er een onrustige situatie is ontstaan over bvd type 2 dat sinds kort in Nederland is vastgesteld. ‘De gevolgen zijn op dit moment niet goed te overzien. Het risico kunnen we niet goed inschatten en daarom willen en kunnen we de verantwoording als bestuur niet dragen’, stelt de organisatie. Eerder werd Wintershow Zwolle al afgelast vanwege de bvd-situatie.

Kalverkeuring aan huis

Om de jonge kinderen die tijdens de tiende Avondbloesemshow zouden deelnemen aan de kalverkeuring niet teleur te stellen, gaat het bestuur vrijdagavond wel de kinderen met de kalveren thuis beoordelen.

Ook beraadt het bestuur zich nog op de mogelijkheid om de keuring, mogelijk in een aangepaste vorm, over een aantal maanden alsnog te houden.

De doorgaans drukbezochte Avondbloesemshow gaat vrijdagavond niet door
De doorgaans drukbezochte Avondbloesemshow gaat vrijdagavond niet door

zeer spijtig

Jammer van deze super gezellige show. Maar verder een zeer terechte beslissing vanhet bestuur. Het risico is op dit moment te groot en ik hoop dat de keuring tzt nog doorgang vind.zou anders jammer zijn van het tien jarig jubileum waarvoor nog de felicitaties.
right