Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

ZR Imke van Thomas Rohdemann uit Berumerfehn is op de Excellentschau in het Duitse Leer uitgeroepen tot Miss Ostfriesland. De Goldwyndochter nam amper twee weken geleden nog deel aan het EK in Zwitserland, waar ze halverwege haar rubriek eindigde.

In Leer kreeg middenklaskampioene Imke de meeste tegenstand van seniorkampioene ViG Grace (v. Starleader) van Jannes Vienna uit Hatzum. Grace eindigde voor de acht keer gekalfde ZMB Tobine (v. Lentini) van de familie Meinders uit Backemoor. Imke kreeg in de middenklasse Hermine (v. Ice Pack) van Hillrich en Sandine Kleemann uit Burhafe als secondante.

Twee keer Shottle

Bij de jonge koeien ging de overwinning naar KHL Pulla (v. Sonico) van de familie Kleemann uit Lütetsburg. Zij versloeg Shottledochter Greta van Jürgen en Dirk Hassbargen uit Barstede.

Jannes Vienna nam niet alleen de seniortitel mee naar huis. De Duitse melkveehouder veroverde ook de vaarzentitel met Talentdochter ViG Medea. Net als bij de jonge koeien was de reservetitel voor een Shottledochter en wel Citrone van Gerd Sieckmann uit Grasstede.

Miss Ostfriesland: Goldwyndochter Imke
Miss Ostfriesland: Goldwyndochter Imke
right