Sitemenu

vrijdag 16 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Dagzege Middenmeer voor Marijtje 346

07-03-2013  · 3 reacties

Lherosdochter Marijtje 346 heeft tijdens de wintershow van Noordholland in Middenmeer het algemeen kampioenschap gewonnen.

De krachtige Marijtje van Willem Bakker uit Nieuwe Niedorp eiste eerder op de dag al de prijs voor het beste uier alsook de seniorentitel op. Marijtje kaapte met haar breed gedragen uier de hoofdprijs bij de oudere koeien voor de neus weg van Kingfarm Holsteins Gusta 310 van Daan en Gerda van Dolder uit Hoogwoud.

Shottlezoon Albiorix leverde in de vorm van Ant 266 de kampioene in de middenklasse. De jeugdige Ant van John en Christel Wester uit Opmeer was te sterk voor Roza 209 (v. Bolivia) van Jacob Jan Wiering uit Zwaagdijk.

Roodbonte vaarzenkampioene

Drie van de vijf vaarzenfinalisten waren getooid met het roodbonte haarkleed in Middenmeer. Beemstar Crystal Roo 205 (v. Classic) van Pieter Jan Groot uit Middenbeemster schopte het zelfs tot vaarzenkampioen dankzij haar robuuste voorkomen en lengte. De zwartbonte 5318 Vriedje 3 (v. Denzel) van de familie Van Echtelt uit Hoogwoud schaarde zich naast haar als reservekampioene.

Marijtje 346 wint naast uiertitel ook seniorenkampioenschap
Marijtje 346 wint naast uiertitel ook seniorenkampioenschap

wel erg kort van stof nietwaar??

op zulke streekdagen zijn ook de fokstudiegroepen vaak van gezamelijk belang, welnu winnaar daarbij werd hoogwoud reservekampioene werd opmeer met oa drie koeien van john wester en ja twee albiorixdochters ook de ca 10 texelse deelneemsters van rutten en boogaard deden goed mee......

keuren

ze waren raar aan het keuren.

logisch

als je persé de prijzen wil verdelen , dan kun je bij de vaarzen nog normaal keuren , bij de middengroep moet je al beter opletten en dan bij de oudere koeien komt 't wellicht totaal verkeerd uit . "Iedereen een hoofdprijs" is alleen mogelijk als de jury eerst alle koeien van alle leeftijdsgroepen te zien krijgt en vervolgens prijsjes verdelen mag .
right