Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Brownswisskruisling Dina 132 van de familie Arends uit Vierakker heeft de videovaarzenkeuring van Vereniging Veehouderijbelangen Silvolde gewonnen.

De Preamerdochter dankte het algemeen kampioenschap aan een combinatie van fraai exterieur, uiergezondheid en melkproductie. In haar eerste lijst staat Dina voorspeld op 8713 kg melk met 3,99% vet en 3,51% eiwit bij een celgetal van 30.

Ex aequo

De juryleden Henk Gieling en Pascal Klein Holkenborg kozen winnaars in drie categorieën. Bij de kruislingen eindigde Dina 132 ex aequo op de eerste plaats met Mies 5546 (Manitoba x Kian) van Rick Walvoort uit Geesteren.

Bij zwartbont trok Bertildochter Liane 27 van Henk Beulink uit Hengelo aan het langste eind. Zij won ook de titel publiekskampioene.

Classicdochter Hopp. Madam 313 van Han Wentink uit Gendringen zegevierde in de categorie roodbont.

Titel op videovaarzenkeuring Silvolde voor Preamerdochter Dina 132
Titel op videovaarzenkeuring Silvolde voor Preamerdochter Dina 132

als dit de kampioene is...........

dan weten we het niveau van de keuring in te schatten

vind dit er niet overtuigd

vind dit er niet overtuigd uitzien!!! koe heeft geen mooie overgangen, mist nogal wat in de benen!!

Kampioen

Ik zie hier een vaars staan dat een knap beest is voor de melkerij maar keurings kampioen vind ik wel erg hoog gegrepen of een laag niveau van de keuring? Wat houd deze keuring verder in dat uiergezondheid mee weegt in de beslissing?

enige nuance

De boven staande reacties behoeven enige nuance. De vaarzen worden beoordeeld op exterieur, produktie en celgetal/vruchtbaarheid.

Overgang en benen

Overgang van voorhand naar midden lijkt inderdaad niet het sterkste, maar de benen gaan beoordelen op basis van deze foto: draaiier zit goed en al zijn ze ietwat krom wat niet erg is, ze staan in elk geval parallel van achteren. Ik denk dat het beengebruik je erg meevalt.

Sterk dier

Zulke keuringen moesten overal gehouden worden. Niet alleen kijken naar het exterieur maar gewoon beoordelen op de reden waarom je koeien hebt: probleemloos produceren! Prachtig dier, van harte gefeliciteerd fam. Arends!
right