Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Algemeen kampioenschap in Libramont voor Bons

08-04-2013  · 4 reacties

De Nacht van de Holstein in Libramont is voor de Nederlandse fokkers Nico, Lianne en Dikkie Bons succesvol verlopen. Op de Waalse keuring sleepten de melkveehouders uit Ottoland het algemeen kampioenschap in de wacht met Bons-Holsteins Ella 158.

Mailingdochter Ella 158 won eerder op de avond de seniortitel. Ze werd op het podium geflankeerd door stalgenote Bons-Holsteins Ella 153 (v. Allen), die de reservetitel bij de senioren won.

Enige Nederlandse deelnemer

Daar bleef het niet bij voor de familie Bons, de enige Nederlandse deelnemer in Libramont. In de middenklasse zegevierde Jasperdochter Bons- Holsteins Koba 191. Zij eindigde voor Shakerdochter Finale de Bois Seigneur van Eddy Pussemier uit Ophain-Bois-Seigneur.

Bij de vaarzen koos jury Tjebbe Huybrechts voor Goldwyndochter Floreta de l’Herbagère van het bedrijf l’Herbagère van de familie Moureaux uit Flavion. Achter Floreta pakte Florasia du Loup (v. Bolton) van Jacques en Sébastien Creppe uit Sprimont het zilver.

Beste roodbonte

Huybrechts riep Elisa de l’Herbagère (v. Touchdown) van de familie Moureaux uit tot beste roodbonte.

Mailingdochter Bons-Holsteins Ella 158 wint in Libramont (foto Els Korsten)
Mailingdochter Bons-Holsteins Ella 158 wint in Libramont (foto Els Korsten)

mooi sukses voor nico en zn team

jammer dat hij als enige nederlander acte de presence gaf in libramont maar toch alleen goed de toon aangaf

Grote klasse!!!

Van harte met dit fantastische resultaat! Nederland laat opnieuw van zich spreken met dank aan de enorme inspanningen die deze topfokkers verrichten, grote klasse!!!

Ongekende klasse Bons!!!!

Nico en zijn team zijn toch een klasse appart! heb hem gevolgd op de show van Libramont... zijn koeien stonden in ongekende bloedvorm!! Het Niveau was er erg best maar Bons-Holsteins kan zich op dit moment prima meten met de europese top. Hij is een groot uithangbord voor de nederlandse fokkerij! En nico wat heb je toch een prachtige stand!!

Beste prestatie van Bons en

Beste prestatie van Bons en zn team. Knap gedaan. (hoe deed roodbont het verder?)
right