Sitemenu

dinsdag 24 november 2020
left
content-main-left

Nieuws

De NRM-organisatie kan terugkijken op een prima presentatie van dochtergroepen uit de fokperiode, met veel sterke en uniforme groepen. Een van de uitblinkers was Sanchez. 

Niet eerder stelde de Amerikaanse Stormaticzoon in het openbaar een groep dochters voor. Voor Sanchez verliep het dochtergroependebuut op de NRM prima. Sanchez presenteerde stijlvolle vaarzen met fijn botwerk, veel openheid en scherpe ophangbanden.

Volwassen Stol Jocs

Ook het optreden van de Franse ververver Stol Joc (v. Jocko) was verdienstelijk. Zijn krachtige dochters toonden een volwassen uitstraling. De Stol Jocs waren royaal ontwikkeld, lang en hadden een ruime conditie. Goed uit de verf kwamen ook de uniforme en vlot bewegende dochters van Jeeves, die veel ruimte en mooie overgangen in hun skeletten toonden.

Drie roodfactorstieren

Het aandeel roodfactorstieren op de NRM was ditmaal bijzonder hoog. Een daarvan was Zabing. De Duitse Zunderzoon toonde sterke, brede dieren met even korte uiers die achter hoog aangehecht waren. Ook Mr Burns kwam naar Zwolle met rood- en zwartbonte dochters. Het vijftal van de Canadese Thunderzoon kenmerkte zich door een ruime ontwikkeling, stijl en hoog aangehechte uiers. 

De Nederlandse O Manzoon Fiction, ook een roodfactorstier, liet voor het eerst dochters uit de fokperiode zien. De verse vaarzen houden hun conditie goed vast. De Fictiondochters beschikten over prima kruizen met dito uiers, die soms even bol oogden. Het beenwerk was het minst sterke punt.

Individuele keuring

Voor Goldwyn en Shottle is het tonen van dochtergroepen inmiddels gesneden koek. Goldwyn liet in Zwolle vijf erg fraaie koeien zien, die alle vijf ook meedoen aan de individuele keuring. Shottle presenteerde lange, ruim ontwikkelde dieren, met bij een enkeling een wat royale melkklier.

Stijlvolle en opengebouwde vaarzen van Sanchez op NRM
Stijlvolle en opengebouwde vaarzen van Sanchez op NRM
right