Sitemenu

maandag 30 november 2020
left
content-main-left

Nieuws

Prima debuut voor genoomstier Tobias op NRM

29-06-2012  · 10 reacties

JU Tobias beet als eerste roodbontstier met genoomfokwaarden de spits af op de NRM. De Lionelzoon toonde een groep echte roodbonten met fraai beaderde uiers en wat grof, maar wel goed gebruikt beenwerk.Ook Jotan liet voor het eerst een dochtergroep zien. Een fraaie kopkoe voerde de groep aan. Ze werd gevolgd door lange dieren met upstanding en kwaliteitsuiers, die variatie vertoonden in aanhechting.

Solide Talentino's

Drie roodbonte en twee zwartbonte koeien liepen in de groep van Talentino. De tweedekalfskoeien van de Talentzoon stapten sterk en presenteerden zich als solide koeien.

Keuringswinnaressen zal Klimmer niet snel leveren. Van de levensduurspecialist verschenen werkkoeien in de ring die uitblonken in beenwerk. 

Primeur voor Tobias: eerste genoomstier met dochtergroep
Primeur voor Tobias: eerste genoomstier met dochtergroep

JU Tobias

Gefeliciteerd voor de primeur "JU TOBIAS" Dat de stier veel nakomelingen mag krijgen!!!!!

Tobias

Na het horen van tverhaaltje over zn dochters en de hoge genomicsexterieurcijfers en daarna t zien van zn slechte dochtergroepje wellicht de slechtste van vrijdagpchtend op nrm 2012

Noordhollander

De dochters van Tobias werden op de CRV manier getoond,dit doet de eerste indruk van de stier niet ten goede. Dit wil zeggen dat er geen aandacht is geschonken aan het voorbrengen van de dieren en de koeien en uiers waren niet goed gevult. Dat neemt niet weg dat de dieren van Tobias wel kwaliteit hadden (ze hadden geen showuiers zoals jij ze wilt zien, maar ze waren wel gezond en sterk. De benen waren goed en werden ook goed gebruikt. Tobias geeft denk ik koeien zoals de Lonia's (Massia's) zijn, namelijk sterke, degelijke en eerlijke melkkoeien die iedereen op stal wil hebben.

>>Tobias geeft denk ik koeien

>>Tobias geeft denk ik koeien zoals de Lonia's (Massia's) zijn, namelijk sterke, >>degelijke en eerlijke melkkoeien die iedereen op stal wil hebben. Beste Henk, dat het voor genoeg is dat een koe sterk, degelijk en eerlijk is is fijn, maar dat geldt echt niet voor iedereen. Waar kun je dat trouwens aan zien? Met zo'n afstamming is het trouwens een wonder dat een stier aan jouw criteria voldoet, maar fokkerij zit vol verassingen. Helemaal eerlijk is de stier trouwens niet, hij heeft een verborgen gebrek, de dochters zijn behoorlijk onvruchtbaar als ik z'n fokwaarden bekijk.

Onvruchtbaarheid was ook aan

Onvruchtbaarheid was ook aan de dochtergroep te zien. Gm. afkalven op 27/28 maanden... Geen een op/onder de 24 maanden, zegt al genoeg over de stier.

positief

Kars, ik denk dat je gelijk hebt dat het een van de mindere groepen was. Maar waarom nu toch meteen weer zo zuur. je eerste reactie op deze site is meteen negatief. Jammer hoor, volgens mij waren er vooral positieve geluiden in Zwolle. We zijn volgens mij toch echt naar dezelfde show geweest (je was niet te missen...:) en ik proefde juist vooral veel positiviteit. .

positieve gedachten over de nrm

die heb ik zeker over de manisfestatie in zwolle afgelopen weekend ook in mn dochtergroepenverslag wat je oa op de site van boerderij kunt zien hoor je weinig negatiefs maar ik kom zeker nog met een kritische nabeschouwing

Karst

Ik heb alleen de filmpjes gezien en op basis daarvan moet ik Karst wel gelijk geven. Shottle en Sanchez vond ik goede groepen (dat bleek later ook wel bij de individuele keuring), maar er waren ook meerdere groepen waar je duidelijk kon zien dat je die stieren niet voor verbetering van het exterieur moet gebruiken. Dat kan ook bijzonder informatief zijn. Ik blijf me er altijd wel over verbazen waar boeren die dochters van dit soort absoluut pruts exterieur stieren melken hun plezien in het boeren vandaan halen, je moet er toch minimaal 2x per dag tegenaan kijken. Maar ja, ik ben ook een exterieurfokker. Verder vond ik Goldwyn ook wel weer heel erg Goldwyn, daar kun je bij normaal management incl. weiden toch niets mee. Voordeel van die filmpjes is dat je 's avonds even kunt kijken en dat je de rest van de dag wat anders kunt doen. Eigenlijk hoef je alleen voor het sociale aspect naar Zwolle af te reizen. En daar geef ik dan weer niets om. Dus Veeteelt bedankt voor de mooie filmpjes.

roodbont dochtergroepen

Deze plaats willen we graag benutten voor reacties over de roodbonte dochtergroepen. Andere onderwerpen of berichten met een meer persoonlijk gerichte boodschap zullen we dan ook verwijderen.

lachen

Wordt nog lachen, kijken hoeveel berichtjes de censuur overleven. De NRM is een gezellig festijn waar veel boeren veel plezier aan beleven, maar de kwaliteit van de koeien is volgens mij internationaal gezien nog steeds heel gewoontjes. Maar dat is natuurlijk geen welkom geluid in dit jubel weekend, alles is goed mooi en prachtig.
right