Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

De Nederlandse melkveehouder Arjan van Hest uit Moergestel rangschikt tijdens de CRV Koe-Expo in Gent de roodbonten. Jurylid Tjebbe Huybrechts neemt het ordenen van de zwartbonte deelneemsters voor zijn rekening.

Aan de Vlaamse CRV Koe-Expo doen ongeveer 120 rood- en zwartbonten van 46 bedrijven mee. De dieren zijn geselecteerd uit een totaal van 170 opgegeven vaarzen en koeien. Net als bij voorgaande edities namen Marc Vandamme en Marc Legrand de selecties voor rood- en zwartbont voor hun rekening.

Grootinzenders

Van negen bedrijven zijn vijf- en zestallen opgegeven voor de show. Savard, Tequila en Classic zijn grootinzenders bij roodbont; Sanchez, Shottle en Goldwyn zijn dat bij zwartbont.

De CRV Koe-Expo vindt plaats op donderdag 10 januari tijdens de land- en tuinbouwbeurs Agriflanders in Flanders Expo te Gent. Wie de show wil bijwonen, kan vanaf 10.30 uur in hall 8 terecht.

Aan de CRV Koe-Expo in Gent op 10 januari doen 120 koeien mee
Aan de CRV Koe-Expo in Gent op 10 januari doen 120 koeien mee

Proficiat Tjebbe

Tjebbe is een crack. Na de Koe Expo's in Nederland, de nationale show in Brussel, de NRM, nu de Vlaamse hoogdag. Dan moet nog eens het EK volgen, en dan dromen van het WK in Madison of Toronto.

CRV Koe-expo Gent

Voor mij is het toch een beetje te veel van het goede, onze nationale, regionale en provinciale keuring heeft hij reeds allemaal gekeurd afgelopen jaar. Een beetje variatie in de jury maakt het nog zo spannend en fijn.

tjebbe

waarom iemand anders als we een europese topper in huis hebben.
right