Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Hogere exterieurscore NRM-kampioenen

31-07-2012  · 6 reacties

Tellingen Esmeralda 27 is afgelopen week ingeschreven met 92 punten. De Allendochter van Roelof en Ina Krikken uit Echten won op de jongste NRM de seniorentitel bij zwartbont.

Esmeralda kreeg 92 punten voor frame, 94 punten voor robuustheid, 92 punten voor uier en 90 punten voor benen.

Ook 92 punten voor Wilma 208

De Drentse Esmeralda was niet de enige NRM-winnares die een hogere exterieurscore kreeg. Barendonk Wilma 208 van de familie Hermanussen uit Beers noteerde 92 punten voor algemeen voorkomen met 92 punten voor frame, 93 voor robuustheid en 91 voor uier en benen. De Classicdochter pakte op de NRM de reservetitel roodbont bij de senioren.

NRM-vaarzenkampioene krijgt 89 punten

De winnende zwartbontvaars op de NRM, Willem’s Hoeve Rita 579 van Dick, Anneke en Wim de Jong uit Buren, zag haar fraaie uiterlijk beloond met 89 punten. Voor haar uier kreeg de Sanchezdochter 88 punten, voor haar beenwerk 89 punten.

NRM-seniorkampioene Tellingen Esmeralda 27 krijgt 92 punten
NRM-seniorkampioene Tellingen Esmeralda 27 krijgt 92 punten

exterieurscores

Het is zeker niet dat ik het de dieren niet gun een excellent status. Maar toch verbaasd mij dan de 92 punten voor Wilma 208. De meest functionele delen van de koe zijn 91 punten uier en benen. En als ik de weging goed heb is 40% en 30% benen. Waarom dan 92 punten... Is de bevestiging van overwaardering van benen bij Frame dieren. Persoonlijk ben ik voorstander van naar boven afronden als de kracht komt uit uier en benen en niet andersom. Idem voor Esmeralda; t'is 1 puntje maar o zo zonde voor het moreel van de waarde van exterieur inschrijving vandaag de dag. Let op Bovenbalk gaat ook de fokwaarde in bij een vaars !!! Dramatisch toch. enne is mis bij zwartbont vaars Rita 579 frame en robuustheid... is dat journalistiek voor niet vermelden vanwege hoog afronden..... ???

Fam Krikken van harte

Fam Krikken van harte gefeliciteerd!!

Benen

Hoeveel punten zou de bonte koe op de foto voor benen hebben in mijn beleving zeker een punt of 10 meer zo op stand geen dikke kroonranden veel betere bot stuctuur (wat denk ik het manko is de cb Allen's )ik vindt de punten voor benen van de kampioen veels te hoog?

Ik heb gehoord dat Esmeralda

Ik heb gehoord dat Esmeralda haar halfzusje van Shottle ook 92 heeft gekregen (1B achter Marigold)maar die zie ik in in dit bericht niet terugkomen. Of hebben ze me een fabeltje verteld?

dat zal wel een fabeltje zijn

dat zal wel een fabeltje zijn want op de site van crv zie ik em niet staan...

vaarsenkampioen 89 punt

dat de vaarsenkampioen 89 punt krijgt is logisch maar dat de inspecteurs met de kampioen eens zijn denk ik niet. vink zijn laurin krijgt ook 89 punt en op onderdelen uier en benen 89 dus dit had de vaarsenkampioen moeten zijn?????beste vaars!! van harte met de hoge scores, het komt jullie toe en het is een genot met zulk best vee te mogen werken.
right