Sitemenu

donderdag 15 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Giessen Debby 101 van Theo van Vliet uit Nieuwlande heeft op de winteravondshow van de Zuidwesthoek in Wanneperveen het algemeen kampioenschap opgeëist.

De Goldwyndochter was begin december ook succesvol op de HHH-show. Daar sleepte ze de reservetitel bij de vaarzen in de wacht. In Wanneperveen bleek Debby bij de vaarzen te sterk voor halfzus Hinke 511 (v. Goldwyn) van de familie Withaar-Broekman-Prent uit Nijeveen.

Nog een titel voor Withaar

Met New Moore Esmeralda 38 boekte de familie Withaar ook succes in de middenklasse. De O Mandochter won de titel vóór de roodbonte Koeweide Tina Dark (v. Twister) van de familie Jonkers uit Dwingeloo.

Niet alleen bij de vaarzen boekten Goldwyndochters succes, bij de oudere koeien legde Aaltje 253 (v. Goldwyn) van Martijn Zandsta uit Ruinerwold beslag op het goud. Achter haar pakte voormalig NRM-kampioene Spirit Precilla (v. Spirit) van Theo van Vliet de reservetitel.

Vaarzentitel in Wanneperveen voor Giessen Debby 101 (v. Goldwyn)
Vaarzentitel in Wanneperveen voor Giessen Debby 101 (v. Goldwyn)

terecht

was zeer terecht was gewoon de beste uit die rubriek

mooie foto van kampioene

theo proficiat met je suksessen gelukkig dat de spirit nu wer meedeed in zwolle kwam ze niet terug later helaas

super vaars

nu wint ze gelukkig wel, jammer dat ze in Zwolle niet won. ik vond het wel verdiend

kruis?

Als je het mij vraagt is ze nogal vlak(misschien wel oplopend)in haar kruis

SUPERVAARS

Zo hoort een vaars er uit te zien,fantastisch.Kruis is ook licht hellend en misschien wel door de fotograaf recht gemaakt.....

fotoshop

als de jury een goldwyn ziet zijn ze direkt verblind en zetten ze haar pardoes op 1 maar als ik de foto goed bekijk lijkt ie toch wel gefotoshopt.

Wat een onzin gekke henkie!

Welkom in de echte wereld gekke henkie, elke koeien foto die je in de bladen ziet en op internet is tegenwoordig gefotoshopt. Of een koe nou bovenaan over onderaan staat het minste wat ze bij elke foto doen is de rug even rechttrekken. Maar goed het is wel duidelijk dat jij een Goldwyn allergie hebt!

voorbeeld

In mijn ogen op dit moment de voorbeeldvaars voor zwartbont, had in Zwolle ook moeten winnen.

Helemaal met Gait eens, heb

Helemaal met Gait eens, heb haar in Zwolle de hele nacht kunnen bekijken en ze heeft super verhoudingen in haar frame, uier en benen super! Dit is ook een vaars die als ze Roodbont was geweest, bij de besten had gehoord en misschien wel de beste!

Apart best!

Tjonge , misschien zelfs bij roodbont de beste!? Dacht het ook haast wel. Een apart beste vaars. In het "echt" nog beter dan op de foto!

Klopt

Je moet altijd oppassen wat je zegt hier op de site, want er zijn altijd mensen die het beter willen weten. Maar bij deze: Het is de beste vaars in Nederland!

arrogantie

@Red Holstein: Nu heb ik hier meermaals getoond geen verstand van koeien te hebben maar jouw opmerking >>Je moet altijd oppassen wat je zegt hier op de site, want er zijn altijd mensen die het beter willen weten << impliceert dat jij het beste weet wat een goede koe is. Bij een subjectief iets als koeien beoordelen getuigd dit wel van hele grote arrogantie. Verder snap ik niet waarom je oppassen moet met wat je zegt, het is toch gewoon een discussie platform waar ieder z'n eigen mening mag geven en gelukkig is niet iedereen klapvee van gevestigde orde, dat zou ook maar saai zijn. En als het te gek wordt hebben we papa Jaap nog steeds die ingrijpt.

volle mep

Blijkbaar was de inspecteur van dienst het wel met red holstein eens want ze heeft de volle 89 punten gekregen, met 89 punten voor alle onderdelen. In mijn ogen is ze het ook waard. Petje af voor Theo.

Gefeliciteerd!

Idd een zeer terechte score!

zuidwesthoek

Wat een geweldige show met 1200 koeien liefhebbers De vaars is echt appart met een geweldig kruis onafhankelijk welke vader ze heeft Bij de oude koeien was het close finisch wat een topdieren

goldwyn Van Vliet

Schitterende vaars, wat een jeugdige uitstraling!!! Zo moeten vaarzen zijn!!!! Fijn skelet met heel veel kwaliteit.
right