Sitemenu

zaterdag 6 juni 2020
left
content-main-left

Nieuws

Excellente status voor reservekampioenen NRM

09-07-2012  · 5 reacties

Jimm. Holstein Hennie 302 en Mariegold zijn afgelopen week met de excellente status ingeschreven. 

Beide Goldwyndochters waren reservekampioene tijdens de NRM. Hennie van John de Vries uit Boyl was reservekampioene bij de senioren en kreeg 92 punten. Mariegold, reservekampioene middenklasse van Ard Gunnink uit Ommen, kreeg 91 punten.

Vier excellenten bij De Vries

Nog drie andere koeien uit de stal van John de Vries behaalden de excellente status. Zo kreeg ook Jimm. Holstein Hellen 585 (v. Goldwyn) 92 punten. Hellen 585 behaalde achter haar stalgenote Hennie een 1b-positie in één van de NRM seniorenrubrieken.

Goldwynzussen en stalgenotes Hellen 302 en Hellen 585 zijn ingeschreven met 92 punten
Goldwynzussen en stalgenotes Hellen 302 en Hellen 585 zijn ingeschreven met 92 punten

terecht,had niet anders

terecht,had niet anders verwacht..... even kijken of de standaards aangepast worden voor de shottle van john,met 3jaar excellent worden mag best van mij

Zekers terecht, deze punten,

Zekers terecht, deze punten, maar het is weer eens reactief keuren wat hier gebeurd. Dit gebeurd heel vaak na een succes op een keuring. Ik heb het ook een keer meegemaakt kreeg ik na een succesvolle keuring ineens (ongevraagd) een excelente koe. Hardstikke leuk natuurlijk maar van mij had ze het niet gekregen, het beestje had maar matige benen, ik had er wel 25 met betere benen dan het 'excelente' dier welke 87 punten kreeg voor dit onderdeel.

beestje

Waarom nam je deze dan mee naar een keuring, als je vond dat het besstje maar matige benen had.

Dat is nou eenmaal de

Dat is nou eenmaal de praktijk op de keuring....een koe met een zeer goed uier en matig beenwerk maakt veel meer kans dan een koe met een matig uier en zeer goede benen...dit was bij de nrm (vooral bij zwartbont) ook weer duidelijk zichtbaar...over de uiers wordt altijd heel veel gesproken en over het beenwerk weinig tot zelfs niets! Het keuren van een uier is op een keuring ook veel makkelijker dan beenwerk...hakkige benen worden vaak al een stuk beter doordat de uier ze mooi recht drukt...ook lopen de koeien tegenwoordig zeer langzaam op de keuring en kun je daardoor moelijk bepalen hoe lange stap een koe echt van nature maakt...door al deze dingen worden veel mankementen aan het beenwerk niet opgemerkt...beenwerk kun je eigenlijk alleen maar goed beoordelen wanneer de uier leeg is en de koe gewoon los loopt...

Terecht!!

Verwacht wel een heel rijte nieuwe excellente koeien. Ook die van ons heeft 90 punten gekregen met 92 uier.
right