Sitemenu

woensdag 20 januari 2021
left
content-main-left

Nieuws

Dochtergroepen Sunflower en Sanchez op NRM

10-05-2012  · 13 reacties

In totaal negen ki-organisaties of importeurs zijn bezig met het selecteren van dochtergroepen voor de NRM. Opvallend is het hoge aantal roodfactorstieren, vier in totaal tot nu toe.

Semex verschijnt in Zwolle met dochtergroepen van Goldwyn en Mr Burns, KI Kampen presenteert nakomelingen van Big Winner en Talentino en KI Samen stelt groepen samen van Sunflower en Norwin. Heemskerk is van plan dochters van Shottle en Jeeves te demonstreren. WWS brengt een groep van Sanchez én van Jotan in de ring.

Brownswiss en montbéliarde

GGI vaardigt groepen af van Zabing en van brownswiss-stier Huray. Koole & Liebregts komt met dochters van Stol Joc én van montbéliardestier Redon.

Op een later moment maken Genes Diffusion en CRV bekend welke dochtergroepen zij tonen.

Opnieuw veel animo bij ki-organisaties voor dochtergroepenshow op NRM
Opnieuw veel animo bij ki-organisaties voor dochtergroepenshow op NRM

Dochter groepen.

Geweldig dochter groepen van stieren uit een beperkte selectie welke niet eerder in Nederland zijn getoond, van die oude jongens kunnen we wel of geen dochters individueel de andere dag zien en dan weet je al genoeg toch?

Goldwyn

Ik had persoonlijk geen goldwyn laten zien,deze stier is geen sperma meer van te krijgen,we weten wel dat hij veel beste dochters heeft,ik had liever een dochtergroep van een zwitserse stier laten zien.

goldwyn

dat ze oudere stieren laten zien dat mogen ze van mij wel meer doen een keer terug kijken hoe een stier gefokt heeft is ook niet erg! Overigens heb ik voor de liefhebber nog enkele rietjes golwyn!

Ja ano dat is wel waar,maar

Ja ano dat is wel waar,maar goldwyn hebben we al vaker gezien en dat er beste dochters van rond lopen dat weten we ook,ik vind je moet nu een keer wat nieuws laten zien,of kunnen ze geen betere groep laten zien? lijkt mij van wel.

goldwyn rieten

wat wil je voor die rietjes hebben?

NRM

Waarom tonen bijvoorbeeld Alta en Veecom geen dochters?

PS Sunflower met 20 dochterS

PS Sunflower met 20 dochterS aan de melk?

Sanchez

Ben benieuwd naar de Sanchez vaarzen, ze zullen vast een best exterieur hebben want voor de gehalten moet je hem niet gebruiken!

driemaal is scheepsrecht

Nou, ik ben vooral benieuwd naar Big Winners. Twee jaar geleden vond ik ze als vaars maar erg gewoon, tijdens de KI kampendag was ik meer onder de indruk. Zouden ze nu nog meer doorgegroeid zijn? Zijn vast al derde kalfs dieren.

pieter

Pieter stuur mij even een e-mail naar remie _ west@hotmail.com (het is zonder spatie ertussen) voor meer info.

Van beide stieren dochters

Van beide stieren dochters aan de melk (ps sunflower 4 en sanchez 2). Misschien toeval maar de Sunflowers zijn veel veel en veel beter dan de sanchez vaarzen. Ik verbaas me dat de Ponsstar stier maar een gewone uier vererving heeft. Als ik die van ons bekijk en vergelijk met de uiers van de moeder zou Sunflower minimaal 110 op uier moeten hebben.

komt die van jou ook in de

komt die van jou ook in de groep te staan dan?en gebruik je hem opnieuw?

Ik ben geen voorstander van

Ik ben geen voorstander van m'n eigen dieren te laten zien op een show. Je hoort vaak dat er een aantal koeien moet worden afgevoerd na een dergelijk evenement (omdat de koeien het niet gewend zijn om er mee om te pappen). Sunflower gebruik ik zeker op nieuw, ik verwacht deze week nog een kalfje. Ik gebruik hem op koeien die ondersteuning nodig hebben in de uier en op koeien die gebrek hebben aan kracht/hoogtemaat.
right