Sitemenu

dinsdag 24 november 2020
left
content-main-left

Nieuws

Bij de demonstratie van de proefstiergroepen op de NRM maakten Danillo, Big Winner, Norwin en Pilot de meeste indruk.

Nvi-koploper Danillo presenteerde in Zwolle een groep individueel sterke dieren met puike uiers. De voorhanden waren opvallend breed, maar desondanks oogden de dieren niet grof.

Best bewaarde Big Winners

Roodfactordrager Norwin maakte op de NRM een prima debuut. Vooral de fraaie middenhanden van de Norwindochters imponeerden, net als de puike achteruiers. Big Winner beleefde zijn tweede NRM-optreden. De derdekalfsdieren, in kruisligging niet allemaal even onberispelijk, waren inmiddels mooi uitgegroeid en etaleerden best bewaarde uiers.

Van de zwartbontgroepen die CRV presenteerde, maakte debutant Slotbooms Pilot de meeste indruk. Hij presenteerde een uniforme groep vaarzen die uitblonken in robuustheid.  

Eerste dochtergroep voor genoomstier

Een opvallende primeur was er ook voor Tempo. Als eerste genoomstier - Tempo verwacht zijn eerste dochterfokwaarden in augustus - presenteerde de Goldwynzoon een dochtergroep. Tempo liet een uniforme groep vaarzen zien met ondiepe uiers en messcherpe ophangbanden.

De Biesheuvel Sunrise beschikt inmiddels wel over dochterfokwaarden. De Jardinzoon toonde in Zwolle een groep melktypische, nog wat overbouwde dieren die variatie vertoonden in uieraanhechting.

Keuringswinnares Cobi 72 voerde de groep van Ormsby aan. De tweedekalfsdieren waren mooi uitgezwaard en stapen vlot door de ring.

De groep van Sunflower opende met een fraaie tweedekalfskoe, die werd gevolgd door robuuste vaarzen die in uiers hier en daar een steekje lieten vallen.

Prima dochtergroep van Danillo op NRM
Prima dochtergroep van Danillo op NRM
right