Sitemenu

dinsdag 13 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Het is bijna zover. Nog enkele dagen en onze koeien zullen de ring moeten betreden. Gelukkig lopen de voorbereidingen zoals gepland en staan de koeien er goed voor. Afgelopen dinsdag zijn ze onder leiding van Frank van der Staak geschoren. In het zonnetje zijn de uiers al mooi bijgekleurd en stralen de koeien echt.

Vandaag komt de dierenarts voor de klinische controle van de deelnemende koeien en gaan we de spullen inpakken. Het meeste hebben we al bij elkaar gezocht, zoals de bakken waar de koeien uit eten en de halsbanden waaraan we ze op de balie vastzetten. Ook nemen we toch wat eigen voer en hooi mee. Mochten de koeien het door de organisatie beschikbaar gestelde voer niet goed willen vreten, dan hebben we nog wat achter de hand.
Het plan is om hier donderdagavond om half zes te vertrekken. We melken eerst de koeien thuis nog even om daarna richting Utrecht te rijden. Daar aangekomen gaan we direct de koeien wassen en daarna… rust.
De kinderen hebben vandaag, woensdag, hun laatste schooldag en gaan vanaf donderdag naar opa en oma. Ze komen zaterdag overigens niet op de NRM kijken. Het is bij ons in het dorp kermis en daar willen ze erg graag naar toe. De koeien hier thuis worden gemolken door de broer en oom van Jacob. Alles is dus goed geregeld en dat geeft wel rust.
Deze week sloot ook de opgave voor de keuring van Opmeer. Wij hebben tussen alle bedrijven door zeven koeien en drie kalfjes opgegeven. Voor het opgeven van de schapen hebben we nog even tijd, dus die zoeken we na de NRM uit.
Wij gaan nu weer snel verder met de laatste voorbereidingen en misschien komt er net voor vertrek of vanuit Utrecht nog even een update. Uiteraard zijn de uiteindelijke resultaten van de individuele keuring ook hier op de weblog na te lezen.

Groetjes, Jacob en Ina

Afgelopen dinsdag zijn de koeien geschoren
Afgelopen dinsdag zijn de koeien geschoren
right