Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Volop in de race

18-06-2008

We hebben een bijzonder weekend achter de rug of eigenlijk begon het al eerder. Onze hond, een labrador, moest het weekend jongen, maar was op woensdag al heel onrustig. We zouden die avond de koeien nog even wassen, want we hadden ons tenslotte voorgenomen dit twee keer per week te doen. Door de onrust van de hond zijn we uiteindelijk maar bij haar gebleven. Het was zowel voor de hond als voor ons de eerste keer dat ze moest bevallen. Na een bezoekje aan de dierenarts en een erg bewogen nacht zijn er donderdagochtend vier gezonde pups geboren: één bruine en drie zwarte. Achteraf vonden we deze bevalling bijna nog zwaarder dan die van onze eigen kinderen….pfff wat was de hond een tijd lang onrustig.

In het weekend hebben we ook nog even schapen uitgezocht voor de keuring in Mariënheem en zijn we al wat aan het kijken geweest voor de keuring in Opmeer, waaraan we deelnemen met koeien, schapen en misschien wel kalfjes.
Terug naar de voorbereidingen voor de NRM, want daar draait het nu allemaal om natuurlijk. We hebben de koeien vrijdag alsnog gewassen. Afgelopen maandag zijn ze van Semex komen kijken bij de koeien die nog in de race zijn voor deelname aan de dochtergroependemonstratie.
Over het vervoer twijfelen we nog wat. We kunnen de koeien zelf vervoeren of toch laten rijden. Ook denken we er nog over om misschien donderdag al met alle koeien naar Utrecht te gaan. Zeker is al wel dat cowfitter Frank van der Staak de koeien de dinsdag voor de NRM thuis komt scheren en dat hij tijdens de NRM de toplijn erop zet.
De volgende keer meer over de laatste beslissingen en over hoe het de koeien vergaat.

Groetjes, Jacob en Ina

Het scheren en cowfitten wordt uitbesteed
Het scheren en cowfitten wordt uitbesteed
right