Sitemenu

dinsdag 24 mei 2022
left
content-main-left

Nieuws

Wij zijn Jacob Wijnker en Ina van Ark en runnen samen een melkveebedrijf in Avenhorn met ongeveer 50 melkkoeien. We hebben vier kinderen, Merel en Isabel (een tweeling van 6), Robin (3) en Daan (1). Naast de koeien hebben we ongeveer 60 stuks texelaarfokooien. Ook werkt Jacob nog veel buiten het bedrijf.
We zijn door Veeteelt benaderd om via een weblog de bezoekers van de Veeteeltwebsite op de hoogte te houden van onze voorbereidingen op de komende NRM en dat lijkt ons hartstikke leuk. Vanaf nu daarom ongeveer twee keer per week in deze weblog een berichtje vanuit Noord-Holland.

We doen graag en vaak mee aan keuringen om ons te meten met collega's en daarmee ook te bepalen of we wat betreft de fokkerij op de goede weg zitten. Op provinciale keuringen draaien we de laatste jaren meestal wel goed mee, maar op landelijke keuringen is het geweld nog even te zwaar. Daar ligt uitdaging genoeg dus.

Wanneer we dit jaar door de voorselectie komen is het de zesde achtereenvolgende keer dat we aan de NRM deelnemen. In het verleden haalden we op de NRM twee keer een 1a-klassering en één keer een 1b-plek. Voor de komende editie hebben we voor de voorselectieronde zeven koeien opgegeven: drie vaarzen, een tweedekalfskoe en drie oudere koeien.
Bij de vaarzen is dit onder andere Future Dream Holstein Sonja 134 (v. Goldwyn), de vaarzenkampioene van de wintershow in Middenmeer. Daarnaast hebben we ook Future Dream Ber 24 (v. Stormatic) en Future Dream Sijke 3619 (v. James) opgegeven. Talentdochter Future Dream Hillie 13 hebben we bij de tweedekalfskoeien aan het lijstje toegevoegd.
Voor de klasse oudere koeien hebben we de reservekampioene van Middenmeer, Allendochter Future Dream Hillie 11, opgegeven. Future Dream Sijke 3614 (v. Lord Lily) en Woudhoeve Pietje 689 (v. Lucky Leo) maken het zevental compleet.

De eerste ronde van de voorselectie heeft vrijdag 25 april plaatsgevonden. Hoe dit is verlopen vertellen we in de volgende weblog. Wij zien intussen uit naar de brief van de voorselectiecommissie met daarin de uitslag. Eind van deze week horen we namelijk welke koeien door zijn naar de tweede ronde. We houden jullie op de hoogte.

Groetjes, Jacob en Ina

In Veeteelt maart 2 stond een uitgebreide bedrijfsreportage over het melkveebedrijf van Jacob Wijnker en Ina van Ark.

Future Dream Holstein Sonja 134 (v. Goldwyn)
Future Dream Holstein Sonja 134 (v. Goldwyn)
right