Sitemenu

vrijdag 23 april 2021
left
content-main-left

Nieuws

Op vrijdag 25 april is de selectiecommissie voor de eerste NRM-voorselectieronde bij ons op het bedrijf geweest. We hebben de zeven opgegeven koeien één voor één aan de commissie laten zien en dat is goed verlopen. In de regio Noord zijn echter nog geen koeien definitief geselecteerd omdat er in de eerste ronde met verschillende commissies is gewerkt. Eén commissie rijdt nu de tweede ronde en wijst alle koeien definitief aan, of af natuurlijk.

Afgelopen week kregen wij per brief de uitslag van de eerste voorselectieronde. Van de zeven koeien zijn er vijf door naar de tweede ronde en daar zijn we natuurlijk erg tevreden mee. Vol spanning kijken we uit naar de tweede selectieronde.

Afgevallen is Future Dream Ber 24, de Stormaticvaars, met als reden dat het spronggewricht niet helemaal droog is. Op zich waren we het daar wel mee eens. Gelukkig wordt het nu de koeien naar buiten gaan al weer een stuk beter.

De andere afvaller is Future Dream Hillie 13. Van deze tweedekalfs Talentdochter hadden wij hoge verwachtingen, waardoor het ons tegenviel dat ze is afgevallen. Wij vinden het een zeer complete koe die misschien alleen iets sterker in de bovenbouw mocht zijn. Maar ja, we hebben er nog vijf in de race.

We zijn ook benaderd of we eventueel koeien beschikbaar willen stellen voor de dochtergroepenshow. Het gaat om dochters van Talent en Goldwyn. Op zich zijn wij blij met deze vraag, maar de dochtergroependemonstratie is op vrijdag en de individuele keuring op zaterdag. Voor ons is het resultaat van de individuele keuring het belangrijkste, dus hoe moet je dit nu aanpakken? Moet je de koeien vrijdag wel of niet op de uier zetten? Moet je op woensdag of donderdag al met alle koeien naar Utrecht of alleen met de koeien die ook geselecteerd zijn voor de dochtergroep? We vinden het moeilijk wat we hiermee moeten. Hoe gaan anderen hiermee om? Nu eerst nog maar even afwachten of de koeien definitief geselecteerd worden. In de volgende weblog vertellen we hier meer over.

Groetjes, Jacob en Ina

De selectiecommissie werpt een kritische blik op Hillie 11
De selectiecommissie werpt een kritische blik op Hillie 11
right