Sitemenu

dinsdag 24 mei 2022
left
content-main-left

Nieuws

Het is flink druk hier. De kinderen zijn inmiddels op school en het is hoog tijd om het gemaaide gras te gaan schudden. Maar voordat we richting het land gaan, schrijven we eerst nog even snel een stukje voor de weblog. Jullie willen vast weten met welke koeien we definitief naar de NRM mogen? En of er nog dieren geselecteerd zijn voor de dochtergroependemonstratie? Het antwoord op beide vragen is: ja. Gelukkig zijn die dieren geselecteerd waar we van tevoren op hoopten, dus we zijn dik tevreden.

Voor de individuele keuring zijn drie koeien definitief aangewezen. Dit zijn de vaars Future Dream Sonja 134 (v. Goldwyn), vierdekalfskoe en Allendochter Future Dream Hillie 11 en de tien jaar oude Woudhoeve Pietje 689 (v. Lucky Leo). Voor de dochtergroependemonstratie is naast de Goldwyn ook nog tweedekalfs Talentdochter Future Dream Hillie 13 geselecteerd. De voorbereidingen gaan nu dus verder met vier koeien.
Sinds gisteravond hebben we het viertal 's nachts in een aparte afdeling van de stal staan. We kunnen ze daar onder andere apart voeren. Overdag gaan ze wel met het koppel mee naar buiten.
Overigens blijven op dit moment 's nachts alle koeien binnen. Dit omdat we in het vroege voorjaar wat problemen met beweiden hebben. We maaien namelijk altijd laat om genoeg stengel in het gewas te krijgen. Hierdoor is de ruimte voor beweiden tijdelijk beperkt. Tot nu toe zijn we wel tevreden over dit systeem.
En dan nu maar snel richting het land.

Groetjes, Jacob en Ina

De geselecteerde koeien staan apart gehuisvest
De geselecteerde koeien staan apart gehuisvest
right