Sitemenu

vrijdag 9 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

De voorbereidingen voor de NRM zijn er de afgelopen dagen wat bij ingeschoten. Het weekend zijn we met de kinderen een paar dagen weg geweest en gisteren en vandaag zijn we druk met het leggen van platen rond de nieuwe schuur. Uiteraard hebben we de NRM-koeien 's nachts wel apart achter in de ligboxenstal gehuisvest en ze krijgen hun eigen rantsoen. Met name Hillie 11, de Allendochter, en Hillie 13 (v. Talent) beginnen wat te groeien, dus die krijgen op dit moment wat minder bierborstel dan de andere twee koeien. Omdat het viertal 's nachts niet bij de krachtvoercomputer kan, geven we de brok ook in een individuele voerbak samen met wat luzerne en de verschillende soorten hooi die we in de vorige weblog beschreven hebben.

Vanavond willen we de koeien voor de eerste keer gaan wassen. Vanaf nu proberen we dit ongeveer twee keer per week te doen. Door de koeien met koud water af te spoelen groeit het haar ook nog weer wat en dat komt staks goed van pas met het prepareren van de toplijn.
Trainen met de koeien hebben we nog niet gedaan, maar iedere dag brengen we de dieren wel aan de halster van en naar hun aparte plaats in de ligboxenstal. Hierdoor wennen de koeien ongemerkt toch aan contact via de halster. Later deze week of begin volgende week gaan we ook zeker met de kettinghalster oefenen. De NRM is tenslotte al over drie weken!

Groetjes, Jacob en Ina

De koeien krijgen individueel bierborstel, luzerne en brok
De koeien krijgen individueel bierborstel, luzerne en brok
right