Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

We zijn nog een beetje van slag, het is vandaag allemaal ver boven verwachting verlopen.

We zijn nog een beetje van slag, het is vandaag allemaal ver boven verwachting verlopen. Onze Goldwyndochter Sonja 134 behaalde in haar rubriek de tweede plaats en werd zesde in het kampioenschap terwijl Pietje 689, de Lucky Leodochter een 1c plek kreeg en voor allemaal bekende en hooggepunte keuringskoeien te sterk bleek.
Het is echt ongelofelijk. In eerste instantie ging het met Sonja niet zo goed. Op stand was ze nog rustig, maar in de voorring werd ze angstig van de klapperende zeilen en toen ook andere koeien gingen loeien, ging ze daarin mee. In de ring was ze erg dwars waardoor ze zichzelf niet mooi toonde. Misschien hebben we achteraf toch te weinig getraind, maar ze kreeg uiteindelijk toch een tweede rubrieksplaats met vermelding van het beste uier. Bij de selectie voor het kampioenschap was er even wat onduidelijkheid. Eerst moest ze eruit, maar later bleek ze toch bij de laatste zes te horen. In de kampioensring hebben we Frank van der Staak gevraagd om met haar te lopen. Uiteindelijk belandde ze op de zesde plaats.
Hillie 11, de Allendochter eindigde zesde in haar rubriek en daarmee waren we tevreden. Echt spectaculair ging het met Pietje 689. Het is een gemakkelijke koe en ze vrat de afgelopen dagen goed en we wisten dat ze in vorm was. In het uier hadden we 20 uur melk en het was spannend hoe ze zich daarmee zou tonen. Maar het bleek erg goed, Pietje behaalde in een zware klasse met allemaal bekende koeien zoals Wilhelmina, Truus en Olympique de derde plaats. De finale was een stap te ver, maar dit was voor ons echt super, dit hadden we niet verwacht. We zijn nu weer onderweg naar huis en aan het nagenieten. Hier hebben we het voor gedaan, met deze resultaten kunnen we voorlopig weer een tijdje vooruit.

Groetjes Jacob en Ina

Futuredream Sonja 134, zesde in het vaarzenkampioenschap
Futuredream Sonja 134, zesde in het vaarzenkampioenschap
right