Sitemenu

dinsdag 13 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Op het bedrijf van Markus Mock in het Duitse Markdorf is Mox Maryrose tijdens een veiling verkocht voor 30.400 euro. Dat meldt het Zwitserse tijdschrift Schweizerbauer op zijn website. De Kitedochter won deze zomer het reservekampioenschap roodbonte vaarzen tijdens de German Open in Osnabrück en kreeg een eervolle vermelding op de Swiss Expo in Lausanne. De veilingtopper is gekocht door Josef Rüttimann uit het Zwitserse Hohenrain in combinatie met Hans Terler.
Het op één na hoogste veilingnummer was de uit Nederland afkomstige Koepon Lou Regina. De Jenny Loudochter, gefokt door het Koepon-veebedrijf in Feerwerd, ging voor 12.200 euro naar de Zwitser Thomas Weber.
Andere nakomelingen uit bekende families verwisselde ook voor veel geld van eigenaar. Een Gibsondochter uit de met 96 punten ingeschreven Storm Lady werd voor 9000 euro afgeslagen. Veilingmeester Andreas Aebi kreeg 9500 euro los voor een Boulet Charlesdochter uit dezelfde familie als tweevoudig Royalkampioene Quality B C Frantisco.

Kitedochter Maryrose geveild voor 30.400 euro (foto: Schweizerbauer)
Kitedochter Maryrose geveild voor 30.400 euro (foto: Schweizerbauer)
right