Sitemenu

zaterdag 25 september 2021
left
content-main-left

Nieuws

Ondanks belemmeringen vanwege blauwtong hebben Nico, Lianne en Dikkie Bons uit Ottoland deelgenomen aan de internationale keuring op de SIMA in Parijs. Meest succesvol waren ze met Fandangodochter Bons Holsteins Dikkie 126, die in de oudste rubriek een 1b-klassering behaalde en door het Canadese jurylid Thierry Jaton werd omschreven als de koe met de beste uier van de dag. Starleaderdochter Bons Holsteins Dikkie 145 eindigde bij de vaarzen eveneens op de tweede plek in haar rubriek. Met Gibsondochter Bons Holsteins Aaltje 69 sleepte Bons bij de kalveren zelfs een rubriekszege in de wacht. Zowel Dikkie 145 als Alltje 69 behaalden in de finale de vierde plaats.
Bijna lukte het Bons om de prijs voor de meest succesvolle fokker te winnen. Hij eindigde 1 punt achter winnaar Jean Rosier. 'Het was een geweldige dag', vond Nico Bons. 'Van tevoren was ik met een 1a-plek al dik tevreden geweest. Dit resultaat had ik voor een eerste deelname op vreemde bodem echt niet verwacht. Vooral de top in de rubrieken was erg zwaar.'
De Canadees Thierry Jaton wees Rubensdochter Sixilystel van maatschap De la Ville Malivet uit La Chapelle Blanche aan als algemeen kampioene. Zij eindigde voor Victoria (v. Lheros) van het bedrijf Du Mesnild'O uit Mortree.
Op de SIMA namen 240 dieren deel - inclusief jongvee - uit vijf verschillende Europese landen. Bons was als enige Nederlander present met vier melkkoeien en twee stuks jongvee.

Van links naar rechts: Bons Holsteins Koba 152 (v. Integrity), Dikkie 126 (v. Fandango), Aaltje 53 (v. Bonatus), Dikkie 145 (v. Starleader),  Koba 173 (v. Gibson) en net niet zichtbaar Gibsondochter Aaltje (Foto: Typex)
Van links naar rechts: Bons Holsteins Koba 152 (v. Integrity), Dikkie 126 (v. Fandango), Aaltje 53 (v. Bonatus), Dikkie 145 (v. Starleader), Koba 173 (v. Gibson) en net niet zichtbaar Gibsondochter Aaltje (Foto: Typex)
right