Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Tijdens de Avondbloesemshow in Zoelen waren de koeien van Dick, Anneke en Wim de Jong uit Buren goed voor drie kampioenstitels. Bij de seniorenklasse was het de complete Willem's-Hoeve Rita 313 (v. Storm) die vrij eenvoudig de enige rubriek en dus ook meteen de kampioenskeuring oudere koeien op haar naam schreef. Ze bleef hierbij de balansrijke Tinie 46 (v. Esquimau) van de familie Mulder uit Ravenswaay voor.
De middenklasse kenmerkte zich overduidelijk als de zwaarste klasse van de avond. Uiteindelijk was het de vaarzenkampioene van vorig jaar, Hibma Corry 565 van Geert en Wim Janssen uit Overasselt die het kampioenschap opeiste. De Blauerdochter was uitgegroeid tot een fraaigeribde jonge koe met een fantastische uier. De gitzwarte Willem's-Hoeve Rita 324 (v. Stormatic) van De Jong uit Buren prolongeerde ook haar titel van vorig jaar en werd achter Corry reservekampioene.
Bij de vaarzen waren het de 1a's uit de beide vaarzenrubrieken die streden om de hoogste eer. De nog jonge Lucky Mikedochter Malderick Annele 211 van Jos van Rooijen uit Maurik moest ondanks haar fraaie type en aansprekende jeugd genoegen nemen met de reservestek. De kampioenstitel was weggelegd voor de flink uitgegroeide K&L Sonni (v. Braedale Goodluck) van opnieuw familie De Jong uit Buren. Ze bezit een beste kwaliteitsuier en was afgelopen zomer nog actief op de NRM.
De befaamde titel 'Miss Betuwe' was volgens het publiek slechts weggelegd voor één kandidate. Ging die vorig jaar met één stem te weinig nog aan haar neus voorbij, dit jaar mocht Corry 565 het eremetaal wel mee naar Overasselt nemen.

Hibma Corry 565 Miss Betuwe 2007
Hibma Corry 565 Miss Betuwe 2007
right