Sitemenu

dinsdag 5 juli 2022
left
content-main-left

Nieuws

Almond Stormatic Avis is algemeen kampioene geworden op de Royal Show in Groot-Brittannië. Ze versloeg Carhall Lyster Elizabeth die een kleine drie maanden geleden nog de Britse nationale titel binnensleepte. 'Avis heeft een beter uier en is meer uitgediept dan Elizabeth', was de argumentatie van keurmeester Dennis Smith.
Avis is een dochter van Stormatic en kalfde slechts acht weken geleden af. Haar eigenaar Almond Holsteins kon haar alleen nog inschrijven als bijschrijving van collegafokker Riverdane Holsteins.
Avis won ook het kampioenschap over alle rassen. Daarbij ging de strijd tussen holstein, guernsey, jersey, ayrshire, dairy shorthorn en dexter. Bij de vaarzen was het niet de zeer melktypische, maar wat dunne, holsteinkampioene Kellywell Durham Ashley van Sahara Holsteins, maar de fraai geuierde en zeer gebalanceerde ayrshire Stamfor Princess 19 die de titel mooiste vaars van alle melkrassen kreeg.
Op de Royal Show zijn alle melk- en vleesrassen van Groot-Brittannië vertegenwoordigd, maar er waren slechts een kleine dertig holsteins aanwezig. Duizenden bezoekers, vooral burgers en consumenten, kwamen naar de door regen geteisterde show.

Algemeen kampioene Avis, hier gefotografeerd als vaars
Algemeen kampioene Avis, hier gefotografeerd als vaars
right