Sitemenu

maandag 3 augustus 2020
left
content-main-left

Nieuws

Linjetdochter Kinyon Linjet Ideal heeft de holsteinkeuring zwartbont van de World Dairy Expo in Madison gewonnen. Eigenaar Mark Rueth van het bekende fokbedrijf Rosedale Holsteins behaalde eerder dit voorjaar met haar het reservekampioenschap op de Midwest National Spring Holstein Show. In Madison versloeg Kinyon Linjet Ideal haar opponente: Elder Creek Durham Blue (v. Durham) van William Schilling uit Johnstown.
De middenklasse was een prooi voor Quality-Ridge Stormi Hazel. De Stormatictelg werd deze zomer voor niet minder dan 84.000 Amerikaanse dollars verkocht op de veiling van Carrousel farms en is nu gezamenlijk bezit van Howard Binder uit Colorado, Clark Woodmansee uit Connecticut en de Deronda Farm uit Amery. In het kielzog van Stormi Hazel stond MD-Maple-Dell Roy Image (v. Roylane Jordan), eigen aan Jeff Butler en Mark Butz van Ludwig Farms uit Chebanse.
Bij roodbont ging de algemene en seniorentitel naar Yurdsen Kite Caramac-Red (v. Kite) van Richard Green uit Middletown. Zij won in 2004 al eens een juniorentitel en versloeg in Madison ditmaal een der favorieten: Derrwyn Miss Special-Red (v. STBVQ Rubens) van Nathan en Adam Goldenberg en Tom Mercuro uit Mcgregor.

Kinyon Linjet Ideal (v. Sunnylodge Linjet) liet holsteinconcurrentes achter zich in Madison
Kinyon Linjet Ideal (v. Sunnylodge Linjet) liet holsteinconcurrentes achter zich in Madison
right