Sitemenu

vrijdag 12 augustus 2022
left
content-main-left

Nieuws

Uit praktijkonderzoek blijkt dat het toevoegen van Aromabiotic Cattle aan kalverbrok het medicijngebruik bij kalveren verlaagt en tevens de groei verhoogt.

Het supplement Aromabiotic Cattle is een mengsel van middellange ketenvetzuren. Veevoerleverancier Agrifirm voegt het middel toe aan bepaalde kalverkorrels. Uit praktijkonderzoek door Nutrifeed blijkt dat het middel een positief effect op de gezondheid en het immuunsysteem van kalveren heeft.

 

Minder behandelen

In de tien weken durende praktijkproef kreeg één groep kalveren voer met het nieuwe middel, de andere groep kreeg standaardvoer. Beide groepen zijn in gemengde koppels gehuisvest. De kalveren die het nieuwe voer kregen, bleken minder gevoelig voor ziekten (diarree en ademhalingsproblemen). Ook reageerden zij beter op een ingestelde behandeling. Hierdoor lag het gemiddeld aantal behandelingsdagen in deze groep 58 procent lager. Behandelde dieren in deze groep hadden geen groeiachterstand.

 

Betere groei

De gemiddelde groei van de kalveren die Aromabiotic kregen, lag 3,1 procent hoger dan van de andere kalveren (801 gram ten opzichte van 776 gram groei per dag). Ook de voederconversie van de eerste groep was 10,5 procent hoger (groei per kg voer).

Agrifirm brengt kalverkorrels op de markt die het medicijngebruik verlagen
Agrifirm brengt kalverkorrels op de markt die het medicijngebruik verlagen

prijs

waarschijnlek ook veel duurder dan gewone voeders

Prijs.

Zit er al standaard in. Nu monensin al een jaar of 6 verboden is, het beste alternatief tegen coccidiose. Ik kan je aanraden, het proberen waard. Mijn kalveren flink last van coccidiose, sinds ik de kalverkorrels voert is het gereduceerd tot n % of 10. Uitbannen gaat niet, de bacterie zit in mn stal. Maar daar heb jij geen last van zeker Jos!

ziekte

als je geen last hebt van coocidiose dan hoef je van mij part het niet te gebruiken
right