Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Het projectteam van Koeien & Kansen koos vijf nieuwe deelnemers uit ruim zestig aanmeldingen. Op verzoek van het ministerie van LNV en PZ brengt het project voor de Nederlandse melkveehouderijsector de milieukundige, technische en economische gevolgen in beeld van toekomstig milieubeleid.

De nieuwe deelnemers zijn: Rijk Baltus uit Middenmeer (Noord-Holland), Adrian Houbraken en zijn echtgenote uit Bergeijk (Noord-Brabant), Richard de Wolff uit Spanga (Friesland), Coen Hagoort uit Waarder (Zuid-Holland) en Joris Buijs uit Etten-Leur (Noord-Brabant).

Veeteelt maakte een bedrijfsreportage bij een van de nieuwe deelnemers. Deze vindt u morgen in de nieuwste uitgave, Veeteelt maart 2 2010.

Doelen project Koeien & Kansen dit jaar

Het project Koeien & Kansen is een samenwerkingsverband van zestien melkveehouders, proefbedrijf De Marke, Wageningen UR en adviesdiensten. Het projectteam van Koeien & Kansen zocht voor de projectfase die dit jaar start nieuwe deelnemende melkveehouders. De nadruk ligt op aspecten die van belang zijn bij het toekomstige milieubeleid, zoals broeikasgassen, ammoniak, fosfaat en kunstmestvervangers.

De nieuwe deelnemers van Koeien & Kansen: Rijk Baltus, Adrian Houbraken en echtgenote, Richard de Wolff en Coen Hagoort
De nieuwe deelnemers van Koeien & Kansen: Rijk Baltus, Adrian Houbraken en echtgenote, Richard de Wolff en Coen Hagoort
right