Sitemenu

zaterdag 26 september 2020
left
content-main-left

Nieuws

De oproep voor de ontwikkeling van integraal duurzame stal- en houderijsystemen van minister Gerda Verburg van LNV leverde 32 projecten op. Verburg beloonde hiervan elf projecten met een geldbedrag van maximaal 50.000 euro. Met dit bedrag kunnen ondernemers het haalbaarheidsonderzoek van hun projecten bekostigen.

Integraal duurzame stallen zijn stallen die het dierenwelzijn sterk verbeteren en daarnaast beter zijn voor diergezondheid, milieu, energie, arbeidsomstandigheden en beter passen in het landschap.

Ondernemers met stalbouwideeën

Onder de winnaars is ID Agro B.V., die een klimaatgestuurde BovenBouw en BioBodem voor vrijloopstallen wil ontwikkelen. Voor een optimaal klimaat in de stal kan de BovenBouw net als de Arena in Amsterdam open en dicht worden geschoven. De BioBodem is een biofilter waarin mest wordt gecomposteerd en gedroogd door de vrijkomende warmte.

Stichting Courage ontving een cheque voor het project 'Ontwikkeling Koeientuin - winst voor koe, milieu en samenleving'. Ook kreeg Landbouwbedrijf B. Flier in Oldebroek een geldbedrag voor het project Cowcommunity Landgoed 2015. Melkveebedrijf Klaverhof, melkveehouder Sjaak Sprangers en Willaard Operations die inzet op de Combi Cross Slats ligboxenstal gericht op emissiebeperking ontvingen ook een cheque. 

Courage ontving een cheque voor het project 'Ontwikkeling Koeientuin'
Courage ontving een cheque voor het project 'Ontwikkeling Koeientuin'

opzich best kansloos ben heel

opzich best kansloos ben heel benieuwd wat hier van terecht komt, leuk voor het koeien wel zijn maar economisch zal het niet zijn..
right