Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

De online rekentool Mestcheck.nl geeft veehouders in een aantal minuten antwoord op de vraag of hun bedrijf een mestoverschot heeft en wat de eventuele oplossingen zijn.

Dat melden de initiatiefnemers van de rekentool LTO Noord, Agrifirm Exlan en Accon avm op de dag van de lancering in een gezamenlijk persbericht. Volgens de initiatiefnemers weten, ondanks de aanstaande introductie, nog maar weinig veehouders wat het nieuwe mestbeleid precies voor hun bedrijf betekent. Ook lopen veel veehouders rond met vragen over bex, mestafvoer en de verplichte mestverwerking. ‘De tool is een mooi startpunt voor een gesprek met een adviseur om de bedrijfssituatie zo aan te passen dat er zo min mogelijk mest afgevoerd hoeft te worden’, vindt Gerrit Schilstra van Agrifirm Exlan.

Regelmatig een update

De initiatiefnemers merken dat veel veehouders de definitieve besluitvorming van de mestwetgeving afwachten, terwijl ze nu al wel maatregelen kunnen nemen en een afwachtende houding funest kan zijn. Omdat nog niet alle percentages rondom de mestwetgeving bekend zijn, krijgt de tool regelmatig een update.

Nog weinig veehouders weten wat het nieuwe mestbeleid voor hun bedrijf betekent
Nog weinig veehouders weten wat het nieuwe mestbeleid voor hun bedrijf betekent
right