Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Gebroeders Mensink winnen MaisChallenge

11-01-2013  · 1 reactie

Bert en Guus Mensink uit Dedemsvaart hebben de MaisChallenge gewonnen. Suzanne Ruesink uit Aalten werd tweede, op de voet gevolgd door Wilco de Jong uit Nijeholtwolde.

De MaisChallenge is een initiatief van Limagrain, NAJK en MijnAkker. ‘Het wedstrijdelement maakte het spannend’, aldus Huub Beelen, directeur Benelux van Limagrain. Maar hij benadrukt dat het toch vooral een kennisproject was. De 41 deelnemende jonge boeren wisselden intensief kennis en ervaringen uit rondom het hele traject van zaaien tot en met oogsten. Daarnaast lanceerde Limagrain samen met Veeteelt de app MaisManager, om nauwkeurig het meest optimale oogstmoment te bepalen.

Fotofinish

De top 3 haalde respectievelijk 67,8, 66,7 en 66,3 punten. ‘Een fotofinish’, merkte Beelen op. In totaal konden ze 75 punten behalen: 42 punten uit de veldbeoordeling door specialisten van Limagrain, 5 punten uit de teeltadministratie, 8 punten uit de bladindex van MijnAkker (maat voor de opbrengst) en 20 punten uit de analyse van de geoogste mais.

Vervolg succesvolle app

De app MaisManager is een groot succes. Marketingdirecteur René de Munnik van Limagrain noemt het steevast ‘de meest gedownloade agrarische app van Nederland’. Dit jaar krijgt de app een vervolg in de vorm van een uitbreiding van het aantal modules. Vastomlijnde plannen zijn er nog niet, maar modules rondom het inzaaimoment, plantdichtheid en het weer liggen voor de hand, aldus De Munnik.

De MaisManager-app krijgt dit jaar een vervolg met uitbreiding van modules
De MaisManager-app krijgt dit jaar een vervolg met uitbreiding van modules

Proficiat

Allen proficiat! Deze mensen wten waar het om draait! Grond is te duur om te weinig van af te halen. Met jullie kunde, en inzet een goede voederwaarde + opbrengst van een hectare afhalen maakt het je bedrijf sterk!
right